Βγάζουν στο σφυρί ακίνητα του Γηροκομείου Αθηνών

Πρόκειται για μια σειρά από ακίνητα – φιλέτα σε περιοχές όπως στη Βούλα, το Κολωνάκι και το Παλαιό Φάληρο, πολυκατοικίες με διαμερίσματα που από τα ενοίκια εξασφαλίζονται σημαντικά έσοδα για την λειτουργία του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου (οριστική διοίκηση θα αποφασιστεί από το δικαστήριο στις 6 Φεβρουαρίου) προσπαθεί να πουλήσει ακίνητα – φιλέτα, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει ασφαλιστική και κυρίως φορολογική ενημερότητα. Η Εταιρεία δεν έχει πληρώσει βεβαιωμένους

φόρους και διενεργείται τακτικός έλεγχος από τη ΔΟΥ Ψυχικού.

Παράλληλα, στην προκήρυξη υπάρχουν ακίνητα τα οποία ως κληροδοτήματα ενέχουν τον όρο του αναπαλλοτρίωτου. Υπάρχει δηλαδή όρος στη διαθήκη, ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως είναι η πολυκατοικία 5 διαμερισμάτων στο Παλαιό Φάληρο, να μην μπορεί να πωληθεί.

Στον μειοδοτικό διαγωνισμό υπάρχουν και ακίνητα τα οποία είναι ημιτελή, όπως κτίριο 9 ορόφων στην οδό Βερανζέρου, αλλά και άλλα, που ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν αναφέρονται ως ημιτελή…

Αναλυτικά, τα ακίνητα που βγαίνουν σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με λήψη ενσφράγιστων προσφορών για εκποίηση, είναι:

ακίνητο στην οδό Εσπέρου στο Π.Φάληρο και συγκεκριμένα 5 διαμερίσματα, 5 αποθήκες και 7 θέσεις στάθμευσηςακίνητο στην οδό Αθ. Διάκου στη Βούλα και συγκεκριμένα 3 διαμερίσματα, 3 αποθήκες και 4 θέσεις στάθμευσηςακίνητο στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα 16 διαμερίσματα και μία μεζονέτα με εσωτερική σκάλαΟικόπεδο στην οδό Ρήγα Φεραίου στη Νέα ΕρυθραίαΔιώροφη οικοδομή στην οδό Ομήρου στη Νέα Σμύρνη,ημιτελές κτήριο 9 ορόφων με Δώμα και 3 υπόγεια και άδεια ξενοδοχείου στην οδό Βερανζέρου στην ΑθήναΑκίνητο στην Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιάκαι διαμέρισμα 5ου ορόφου στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα

Την προκήρυξη υπογράφει εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών – Γηροκομείο – Πτωχοκομείο, ο Πρόεδρος Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η μόνη «παρανομία» της διοίκησης του Γηροκομείου.

Οι εργαζόμενοι εδώ και 38 μήνες βιώνουν το δικό τους δράμα, καθώς είναι απλήρωτοι.

Μάλιστα, συνεχίζουν να προσφέρουν φροντίδα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο χώρο του Γηροκομείου, με μόνες πηγές για να συντηρούν τις ανάγκες τους (και των οικογενειών τους) να είναι κάποιες ελάχιστες προκαταβολές , τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και η αλληλεγγύη φορέων όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και Επιτροπής Αλληλεγγύης Αμπελοκήπων με την διάθεση τροφίμων…

Το Γηροκομείο Αθηνών συνεχώς συρρικνώνεται καθώς από τα 10 κτίρια λειτουργούν 3 και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι οδηγούνται μαθηματικά στην ανέχεια οικονομική και ψυχολογική μη μπορώντας να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα.

Για το Δώρο Χριστουγέννων λοιπόν δόθηκε έναντι 100-200 ευρώ στην πλειοψηφία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την οικονομική απαξίωση του γηροκομείου, με ευθύνη της διοίκησης και του δημοσίου.

Μάλιστα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς επισημαίνουν πως το Γηροκομείο έχει περιουσία άνω των 750 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα και ανάλογα Κληροδοτήματα, αντικειμενικής αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα