ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ: «ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΚΑΙ…»

Αυστηρό μήνυμα προς κορυφαία –και όχι μόνο- στελέχη του ΠΑΣΟΚ έστειλε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τους εμμέσως πλην σαφώς να… μην δοκιμάζουν την υπομονή του.

Μιλώντας εχθές στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε σοβαρές αιχμές για κορυφαία στελέχη του Κινήματος και για τη συμπεριφορά που έχουν επιδείξει από τις εκλογές

και ως σήμερα. Εξάλλου, η συνεδρίαση του οργάνου έγινε στη σκιά της άρνησης του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου να δεχθούν θέση σ’ αυτό, αλλά και 20 μόλις μέρες μετά τη σκληρή σύγκρουση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη για το αν πρέπει ή όχι να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τη δυσφορία του για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος. Μάλιστα, έκανε λόγο για «συμπεριφορές που δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια της παράταξης να σταθεί και να ανασυσταθεί», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κατανοούν «τις επιλογές και τις ευαισθησίες της κοινωνίας».

Προειδοποίηση Βενιζέλου

«Διατυπώσαμε, μόνον εμείς, ένα έντονα αυτοκριτικό λόγο, ως θεμέλιο μιας νέας σχέσης αλήθειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνική βάση της παράταξης. Σε ατομικό  όμως επίπεδο φοβούμαι ότι  δεν έχει γίνει από όλους εκείνους που είχαμε συμμετοχή στα πράγματα, η αναγκαία  αξιολόγηση της δημόσιας διαδρομής μας τα τελευταία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό ορισμένες συμπεριφορές που δεν συμβάλλουν στην   προσπάθεια της παράταξης να σταθεί και να ανασυσταθεί υπό  εξαιρετικά δύσκολες και πιεστικές συνθήκες».

«Είμαι προσωπικά πολύ υπομονετικός για τους λόγους που εξήγησα στην ομιλία μου στην εναρκτήρια συνδιάσκεψη. Τους θέλω όλους δίπλα μου. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και ουσιαστική. Σέβομαι όλες τις  προσωπικές ευαισθησίες, κυρίως την προσωπικότητα   και την αυτοεκτίμηση  κάθε στελέχους, παλαιότερου ή νεότερου, για τον ρόλο που κατά τη γνώμη του πρέπει να έχει. Υπό μια προϋπόθεση: ότι και εμείς κατανοούμε τις ευαισθησίες. τις επιλογές και τις προσδοκίες της κοινωνίας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντας σαφή προειδοποίηση προς τους «κορυφαίους» του κόμματός του ότι… αν προκληθεί, θα σηκώσει το γάντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα