Βενιζέλος: Η Ελλάδα πέτυχε δημοσιονομικό θαύμα

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου, ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, εκφράζοντας την χαρά του για την ενεργοποίηση της δικαιοσύνης και την ισχυροποίηση της Δημοκρατίας απέναντι σε αυτό, θυμίζοντας την έκκλησή του για ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου εξ αρχής. «Η βία είναι ένα άκρο», είπε, καλώντας σε ενιαίο μέτωπο κατά κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας.

Ερωτηθείς

για το θέμα της τρόικας, υποστήριξε ότι «για μία ακόμη φορά παρακολουθούμε το ίδιο σενάριο: να ανακυκλώνεται μία διεθνής συζήτηση για την Ελλάδα, σαν να είναι η Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης ή της παγκόσμιας οικονομίας». Αντίθετα, ο ίδιος μίλησε για «δημοσιονομικό θαύμα» που έχει πετύχει η Ελλάδα, εμφανίζοντας το καλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα σε όλη την ευρωζώνη, 5% του ΑΕΠ. «Δεν μπορούμε να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας. Τώρα ο στόχος είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση», είπε, αφού «δεν έχει κανένα νόημα να πετυχαίνεις στόχους του πλεονάσματος στον αριθμητή όταν χάνεις πόντους στον παρονομαστή».

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή ως πρόβλημα χρέους σε απόλυτα μεγέθη, έκανε λόγο για ανάγκη άψογης τεχνικά προσέγγισης και υπεύθυνης και διορατικής πολιτικά. Εξέφρασε την ελπίδα να βοηθήσει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Γερμανία και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο ΄β. «Πρέπει να διαπραγματευόμαστε με σθένος και με στρατηγική προοπτική επί του σχεδίου α΄, για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας, με ασφάλεια, οριστικά έξω από την κρίση», είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα