Βενιζέλος: «Δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εξωτερικών, μίλησε για «ανταπόδοση θυσιών» προς τους πολίτες, σημειώνοντας πως το «μοίρασμα» μέρους του πλεονάσματος ότι «δεν λέγεται φιλανθρωπία», αλλά κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική.

Οι αιχμές πήγαιναν προς την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον ίδιο να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «πολλοί στενοχωριούνται» όταν η χώρα σημειώνει επιτεύγματα.

Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να μη διακυβευθούν όσα έκανε η χώρα με πολύ κόπο. Σημασία –είπε- έχει τώρα «να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος», εκφράζοντας την λύπη του για όσους «κατεβάζουν

μούτρα»…

Ερωτηθείς για την πιθανότητα τα συμφωνηθέντα να έρθουν όλα μαζί σε ένα νομοσχέδιο και ένα άρθρο στη Βουλή, ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι βουλευτές μας δεν εκβιάζονται διαδικαστικά», κάνοντας λόγο για μεγάλες αποφάσεις που λαμβάνονται.

Υποστήριξε άλλωστε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δη το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Παραδέχθηκε πάντως πως το κόμμα του πληρώνει το πολιτικό κόστος για την «πολιτική ευθύνης» που ακολούθησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα