Βενιζέλος: «Δευτερεύουσας σημασίας οι ευρωεκλογές»

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» χαρακτηρίζει τις εκλογές του Μαίου «ενδιάμεσες και θεσμικά δευτερεύουσες». Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος «δεν είναι βουλευτικές εκλογές

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για δυσανάλογα αυστηρή μεταχείριση του κόμματός του σε

σχέση με άλλους χώρους στην Ελλάδα.

Αυτή η μετατροπή του σε «μαύρο» πρόβατο ή σε «αμνόν αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου», είναι η εύκολη λύση για όσους κρύβονται επικοινωνιακά και πολιτικά», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τους «58» δηλώνει ότι «δεν συνιστούν κίνηση ή κόμμα, ώστε να μετέχουν οργανωτικά στις εκλογές ως συλλογική οντότητα, ο καθένας μπορεί να μετέχει ως άτομο».

Κατά τα άλλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται πως κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, αγωνιζόμενα να κρατήσουν στην Ελλάδα το μνημόνιο και την τρόικα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδίδει ευθύνες σε όλη την αντιπολίτευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της αντιπολίτευσης», και σημειώνει πως «φαινόμαστε περίεργοι στα μάτια των δανειστών με αυτόν τον εσωτερικό διχασμό, οποίος φαίνεται ανιστόρητος, επιπόλαιος και αδιέξοδος».

Εκτιμά, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, και στην ερώτηση εάν φοβάται ότι χωρίς τρόικα θα επιστρέψουν οι παθογένειες του συστήματος απαντάει: «Αυτό πια είναι το σύνδρομο του «θυρωρού της νύκτας», ότι ερωτεύομαι τον «βασανιστή» μου, τον επιτηρητή μου. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκούν οι γενικοί μηχανισμοί επιτήρησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα