ΒΕΛΓΙΟ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛ ΜΑΡΤΙΝ

Μεταρρύθμιση στο εθνικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης ζήτησαν σήμερα οι διαδηλωτές, μετά το άκουσμα ότι αποφυλακίστηκε υπό όρους η Μισέλ Μαρτίν, τέως σύζυγο του ισοβίτη, Μαρκ Ντιτρού, που η δράση του συντάραξε την διεθνή κοινή γνώμη.

«Πρέπει να διορθωθεί το βελγικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο πατέρας ενός από τα θύματα του Ντιτρού,

ο Ζαν-Ντενί Λεζέν. «Αντιμέτωποι με την σημαντική αυτήν απόφαση, να αποφυλακιστεί η Μαρτίν, οφείλαμε να αντιδράσουμε», πρόσθεσε.

Η βελγική κοινωνία έχει συνταραχθεί από δύο αποκαλύψεις, που σχετίζονται με την «υπόθεση Ντιτρού». Η μια αφορά  στο ότι η βελγική αστυνομία είχε αγνοήσει, για καιρό, την ενημέρωση από την ίδια τη μητέρα του δολοφόνου, για την εγκληματική δράση του παιδιού της σε βάρος ανηλίκων.

Το ίδιο ισχύει και για την ανικανότητα των αστυνομικών να εντοπίσουν έγκαιρα τις φυλακισμένες ανήλικες, τις οποίες ο Ντιτρού έκρυβε στο κελάρι της κατοικίας του, όταν με δικαστική εντολή επιτράπηκε η αστυνομική έφοδος και έρευνα στην κατοικία Ντιτρού, επισημαίνει το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα