ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ: ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Ως μία κίνηση αναγκαιότητας, προκειμένου οι δύο καθαρά ελληνικές αεροπρικές εταιρείες, να καταστούν βιώσιμες και να αντεπεξέλθουν στην κρίση, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης την πρόταση εξαγοράς της Ολυμπιακής. Παραδέχτηκε ότι θα γίνουν απολύσεις.

Υποστήριξε ότι η μείωση του προσωπικού θα είναι μικρότερη από εκείνη που θα γινόταν χωρίς την εξαγορά, υοστηρίζοντας ότι και οι δύο εταιρείες θα έπρεπε να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα

οποία ν τελευταία τριετία παρατηρείται κάμψη της επιβατικής κίνησης της τάξης του 30%, ενώ η μείωση της αξίας των εισιτηρίων ξεπερνάει το 45% και ανέφερε ότι η Aegean καταγράφει ζημιές την τελευταία τριετία, οι οποίες αποδίδονται κυρίως στην κρίση, στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, που αντιπροσωπεύει το 35% των εξόδων, αλλά και στην οικονομική αδυναμία των Ελλήνων.

Όσον αφορά στην εξαγορά, διευκρίνισε ότι το τίμημα των 72 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί τμηματικά. Η συμφωνία αφορά το πτητικό έργο και όχι την επίγεια εξυπηρέτηση και την τεχνική βάση της Olympic Air. Εφόσον η εξαγορά εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού, η «νέα εταιρεία» θα είναι έτοιμη σε 5 έως 7 μήνες. Στόχος είναι να καταστεί και πάλι κερδοφόρα, στα επόμενα πέντε χρόνια να έχει 50 αεροσκάφη και στα επόμενα δέκα χρόνια 70 αεροσκάφη, ενώ θα αυξηθούν σε 8 ή 10 οι βάσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια.

Η Aegean προσδοκά σε εξοικονόμηση, λόγω συνεργειών, της τάξης των 30-35 εκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα