Βασανισμούς μέσα στην φυλακή καταγγέλλει μέλος των Russy Riots

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της, έχει υποχρεωθεί να δουλεύει για 17 ώρες συνεχώς, να τρώει σάπιο φαγητό και να βλέπει τις συγκρατούμενες της να υφίστανται εξευτελιστική μεταχείριση. Μέσω της επιστολής της, η Τολοκονίκοβα ανακοινώνει ότι ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίες για τις συνθήκες κράτησής της, που σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχουν αλλάξει από την εποχή των γκουλάγκ. Ακόμη ζητά να σταματήσουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη φυλακή της Μορδόβια, όπου ράβει στολές για

αστυνομικούς. Αναφέρει πως οι δεσμοφύλακες χρησιμοποιούν παλαιότερες κρατούμενες για να επιβάλλουν τιμωρίες, υποχρεώνουν τις κρατούμενες να στέκονται στο κρύο ή τους στερούν το μπάνιο. Καταγγέλλει ακόμα ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της από τον υποδιοικητή των φυλακών αλλά και από συγκρατούμενες της.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, τέθηκε στην απομόνωση!

Η διοίκηση των φυλακών πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας ότι η Τολοκονίκοβα και οι υποστηρικτές της ζητούν ειδική μεταχείριση, ενώ ισχυρίστηκαν πως την οδήγησαν στην απομόνωσή για τη δική της ασφάλεια.

Οι αντιδράσεις για την επιστολή της Τολοκονίκοβα ήταν ανάμικτες, γεγονός που δείχνει τη διάσπαση της κοινής γνώμης ανάμεσα στη συντηρητική πλειοψηφία που πιστεύει ότι τα κορίτσια βεβήλωσαν έναν ιερό χώρο και τη φιλελεύθερη ιντελιγκέντσια που ζητά επιείκεια. Δημοσκόπηση του ανεξάρτητου κέντρου Levada έδειξε ότι το ποσοστό των Ρώσων που αντιπαθούν τα κορίτσια αυξήθηκε από 17% σε 27%. Το ποσοστό εκείνων που τα συμπαθούν παρέμεινε στο 6%.

Ένα υπόμνημα με το οποίο ζητείται η μεταφορά της Τολοκονίκοβα σε άλλες φυλακές εκπλήρωσε πάντως τον στόχο να συγκεντρώσει 25.000 υπογραφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα