Βαριά δικογραφία για τα επεισόδια στις Σκουριές

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η δικογραφία 3.000 σελίδων περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, εμπρησμούς, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες φθορές.

Πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία από εκείνη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η δικογραφία περιλαμβάνει λίστα 28 υπόπτων, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κάτοικοι της Ιερισσού.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν ποινικοποίηση

του αγώνα τους. Μέσω συνηγόρων τους, αναφέρουν ότι καμία από τις κατηγορίες δεν ευσταθεί και πως οι απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τους που έχουν καταγραφεί από το Μάιο δεν προσφέρουν κάτι. «Πρόκειται για μια δικογραφία τραβηγμένη από τα μαλλιά. Μια ολόκληρη κοινωνία κρίνεται επειδή διατηρεί το δικαίωμα της αντίδρασης» δηλώνουν στα Νέα.

Έρευνα για τις διαρροές

Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή φορτίου της «Ελληνικός Χρυσός» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνεται με εισαγγελική παραγγελία. Εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης του περιβάλλοντος και τυχόν άλλων αδικημάτων, μετά τη διαρροή υλικού από κοντέινερ της εταιρίας στις 5 Οκτωβρίου κατά την εκφόρτωση πλοίου στο λιμάνι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα και μετά από καταγγελίες για άλλο περιστατικό διαρροών επικίνδυνων φορτίων από ένα χαλασμένο φορτηγό στη Ρεντίνα το Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα