ΤΥΝΙΔΑ : ΡΕΒΑΝΣ ή ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ

Μερίδα διεθνών  αναλυτών εκτιμούν  ότι οι φανατικές ισλαμικές διαμαρτυρίες  αποτελούν καλοσυντονισμένη ρεβάνς της Αλ Κάιντα για όσα έχει δεινά έχει υποστεί η οργάνωση από τους Αμερικανούς μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ακαριαία αυθόρμητη αντίδραση στη προσβολή των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.  Στην Τυνησία, πάντως, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και λαστιχένιων σφαιρών για να απωθήσει μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές

που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της χώρας.  Διαδηλώσεις όμως έγινα σε όλο το Μαγκρέμπ,  τη Καζανμπλάνκα, την Τρίπολη, αναζωπυρώθηκαν στο Κάιρο ενώ νέες ξέσπασαν στο Χαρτούμ του Σουδάν  και τη Γάζα.  Το αντιαμερικανικό μένος τους  για ταινία αμερικανικής παραγωγής που προσβάλλει τον Μωάμεθ, σε άλλες περιπτώσεις εκτονώθηκε με κάψιμο σημαιών, ενώ μετά τη Βεγγάζη το διαδηλωτές εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία της  Υεμένης.  Εκεί το προσωπικό ασφαλείας ανοίξει πυρ με θύματα και από τις δύο πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα