Τσίπρας σε Λέτα: «Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη»

20:19 8/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για το θέμα των μεταναστών, ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ιταλία, ενώ είχαν «κοινές διαπιστώσεις και ανησυχίες».

«Εξήγησα στον κ.Λέτα ότι βασικό μήνυμα της υποψηφιότητάς μου είναι ότι η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη κι ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Ενωμένη Ευρώπη οφείλουμε να επενδύσουμε στη δημοκρατία και στην κοινωνική συνοχή, άρα να σταματήσουμε άμεσα τα σκληρά προγράμματα της λιτότητας, ιδιαίτερα

στον ευρωπαϊκό Νότο» δήλωσε ο κ.Τσίπρας μετά το πέρας της συνάντησης.

Πρόσθεσε ότι μίλησαν για το ισχύον πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, που «αναγκάζει τις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, να μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, καθώς οι μετανάστες που έρχονται στις χώρες μας δεν θέλουν να μείνουν εδώ, αλλά θέλουν να προχωρήσουν προς τις χώρες εκείνες του Βορρά όπου θα μπορέσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία. Του εξέφρασα λοιπόν την άποψη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο ΙΙ και να υπάρξει μια πιο δίκαιη και αλληλέγγυα κατανομή των βαρών, διότι Ευρώπη πάνω απ΄ όλα σημαίνει αλληλεγγύη».

Ερωτηθείς εάν βρήκε ανταπόκριση στις απόψεις του από τον Ιταλό πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «σε πολλά σημεία υπήρξε κοινή διαπίστωση. Η κρίση αυτή είναι καταστροφική. Επενεργεί με τρόπο διαλυτικό τόσο στον κοινωνικό ιστό όσο και στο πολιτικό σύστημα. Ως εκ τούτου νομίζω ότι υπήρξαν πολλά σημεία στα οποία μπορεί κανείς να πει ότι ο προβληματισμός μας είναι κοινός».

Keywords
Τυχαία Θέματα