ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΚΟΥΒΕΛΗ»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στα τρία κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε από τη λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

 Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε

ότι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αποκαλύφθηκαν, τα ψέματα τελείωσαν» και, απευθυνόμενος προς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, είπε: «Αυτή τη φορά σας αντιληφθήκαμε πριν προλάβετε καλά καλά να στρογγυλοκαθίσετε στις καρέκλες της εξουσίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε, μάλιστα, την επιστολή παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου, σημειώνοντας: «Με την επιστολή του, ο δικός σας άνθρωπος κ. Σαμαρά, ξεμπρόστιασε την τρικομματική συγκυβέρνηση». «Δεν ξεμπρόστιασε μόνο τον κ. Σαμαρά, αλλά και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον κ. Σαμαρά: τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«”Σχεδόν με τρόμο», γράφει ο κ. Νικολόπουλος, άκουγε τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας να διαβεβαιώνει την άτεγκτη τρόικα πως για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση των μνημονιακών υποσχέσεων. Έτσι διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» , συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σκωπτικά: «Έτσι μας απαγκιστρώνει από το Μνημόνιο ο κ. Κουβέλης».

Κατά τα λοιπά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως είπε ψέματα ότι θα αποκαταστήσει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων, ότι θα προστατεύσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ότι θα αποφύγει τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια που έχει υπογράψει.

Παράλληλα, χρέωσε στην κυβέρνηση Σαμαρά και την «απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

«Είπε ψέματα ψέματα ο κ. Σαμαράς, ότι, δήθεν σε αντίθεση με εμάς, εκείνος θα διασφάλιζε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πρόλαβε, μέσα σε λίγες μέρες, να απομονώσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Να την στείλει στο καναβάτσο της Ευρωζώνης. Αντί να αξιοποιήσει τη νωπή λαϊκή εντολή για αλλαγή του Μνημονίου, την παρέδωσε στην κυρία Μέρκελ. Ομνύει στο Μνημόνιο και στην κυρία Μέρκελ», τόνισε.

«Πρόλαβε η συγκυβέρνηση Σαμαρά να αναρτήσει την μικρή αγγελία «πωλείται η Ελλάς». Με τα μικρά γράμματα ότι τα πάντα είναι προς πώληση σε τιμές ευκαιρίας. Όποιος προλάβει. ΔΕΗ, ΟΣΕ, νερό, λιμάνια, Ελληνικό, το παραλιακό φιλέτο της Αττικής από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Ακόμα και η μεγάλη «άσπρη τρύπα» του προϋπολογισμού – ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ. Προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μην οργανώσει πλιάτσικο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας της χώρας», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά είναι πλέον σε σύγκρουση με την κοινωνία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει περίοδο ανοχής» και προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή «δημαγώγησε με το Μνημόνιο και κάηκε, εκβίασε με τη δραχμή και θα την πληρώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα