Τσίπρας: «Να ελαφρυνθεί το χρέος κατά 60%»

20:59 7/2/2014 - Πηγή: Matrix24

«Όταν ένα κτήριο φλέγεται δεν βγαίνει κανείς από την έξοδο κινδύνου, αλλά σβήνει την πυρκαγιά» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι, το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί τουλάχιστον κατά 60%, προσθέτοντας, πως όταν γίνει η εκκίνηση της εν λόγω

διαδικασίας θα πρέπει η συγκεκριμένη κίνηση να είναι πιο γενναία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο το ότι στην Ιταλία δημιουργήθηκε ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τονίζοντας πως η στενή συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στο να ξεπεραστεί ο εφιάλτης του νεοφιλελευθερισμού.

Οι Ιταλοί εμπνευστές της «Λίστας Τσίπρα» ανέφεραν πως έχουν ξεπεράσει τις 19.000 υπογραφές, αλλά για να μπορέσουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές θα πρέπει να φτάσουν τον αριθμό των 150.000 υπογραφών σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το οριστικό όνομα και το πρόγραμμα της λίστας αυτής.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο υπό κατάληψη και αυτοδιαχείριση θέατρο «Βάλε» της Ρώμης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την ιταλική ριζοσπαστική αριστερά να ξεπεράσει τα όσα τη διχάζουν και να συμβάλει στον κοινό στόχο της αλλαγής των ισορροπιών και του status Quo στη σημερινή Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα