Τσίπρας: Κυβερνά μια «ακροδεξιά σέχτα»

22:37 7/4/2014 - Πηγή: Matrix24

«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές

σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. Ο αντ' αυτού του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον αντ' αυτού του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αφήσει την κωμωδία», όπως είπε, και σημείωσε: «Να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις. Και ήξερε, και ευνοούσε όσα διέπραττε ο φίλος και συνεργάτης του. Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός. Κι αυτό και μόνο θα έφτανε για να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τη δημοκρατία».

«Υπόλογος» είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Υπόλογος όμως μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της. Η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία. Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί».

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα «πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο 'Αδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος, πρέπει να χωνέψουμε για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας;».

Σχετικά με την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές είπε ότι πρόκειται για «μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας».

Για την επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Ελλάδα είπε ότι «είναι η απόδειξη πόσο η σημερινή γερμανική κυβέρνηση σέβεται τους Έλληνες και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πορεία της χώρας τους».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους κυβερνώντες. «Εκείνοι που συναίνεσαν σ' αυτό το προεκλογικό ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου σε μια χώρα που ζει τις συνέπειες της πολιτικής της, όφειλαν να την ενημερώσουν ότι οι Έλληνες δεν είναι υπάκουοι και υπήκοοι κανενός επικυρίαρχου», ανέφερε.

Μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και στις εθνικές εκλογές και είπε ότι η μάχη θα είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορεί να κερδηθεί από τον καναπέ, και θα χρειαστούν συγκρούσεις με την ενεργό συμμετοχή του λαού.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Απάντηση Κεδίκογλου

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη σταθερότητα της χώρας, εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Βλέποντας την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και τις φιλοδοξίες του για καταστροφή να διαψεύδονται, ο κ. Τσίπρας δεν άντεξε και ξεπέρασε κάθε όριο ύβρεων και συκοφαντιών. Υιοθετώντας τα επιχειρήματα των ναζιστών και εκτοξεύοντας τις γνωστές απειλές, ο κ. Τσίπρας απέδειξε πως ο μόνος επικίνδυνος για τη σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας είναι ο ίδιος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα