Τσίπρας: «Εθνικό έγκλημα η πώληση της ΔΕΗ»

14:07 2/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι νομοσχέδια όπως αυτό για τη «μικρή ΔΕΗ» αλλά και για τους αιγιαλούς είναι το «κύκνειο άσμα της κυβέρνησης που ψυχορραγεί και σε λίγους μήνες θα ξεψυχήσει». Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επιδιώκει να γκρεμίσει τα πάντα πριν αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου» και χαρακτήρισε την πώληση της ΔΕΗ και το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» ως ένα «εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί».

Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, να συγκροτήσουν ένα «παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο» κατά της πώλησης της δημόσιας επιχείρησης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αμυνταίου-Φιλώτα της ΔΕΗ και κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση των εργαζομένων κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «σαν τον κλέφτη» επιδιώκει να περάσει το νομοσχέδιο σε θερινό τμήμα της Βουλής και «με επιλεγμένους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Συντεχνία δεν είναι οι εργαζόμενοι»

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στις χθεσινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, που είχε χαρακτηρίσει τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ως «συντεχνία». «Συντεχνία δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά εκείνοι που μας κυβερνούν 40 χρόνια και θέλουν να εκποιήσουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας σαν να είναι τσιφλίκι τους».

«Βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση ενός προμελετημένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας», συνέχισε, για να προσθέσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί».

«Δεν αναγνωρίζουμε υπογραφές»

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως ο ίδιος και το κόμμα του «δε θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε υπογραφή σε ξεπούλημα δημόσιου πλούτου» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση, όπως φάνηκε στις Ευρωεκλογές, «είναι μια λαϊκή μειοψηφία».

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Ορυχείο Αμυνταίου-Φιλώτα της ΔΕΗ και μίλησε στους εργαζόμενους, ενώ είχε συνάντηση με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ. Μάλιστα, σχολιάζοντας την πρόβλεψη του νομοσχεδίου που θέτει υπό ιδιωτικοποίηση όλες τις μονάδες της ΔΕΗ στη Φλώρινα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «όλος ο νομός Φλώρινας είναι προ πώληση».

Στις 8 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, για το ίδιο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα