ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ… ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει στις 3 Σεπτέμβρη εκδήλωση στη Νίκαια με συνθήματα που θυμίζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε χθες σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ιπποκράτους και της Κουμουνδούρου.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αίσθηση και πολλές

συζητήσεις, αφού η εν λόγω εκδήλωση γίνεται ανήμερα των 38ων γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ με συνθήματα που θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, όπως «εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία».
Έντονη ήταν η αντίδραση του Κινήματος, με την πορτ παρόλ του, Φώφη Γεννηματά, να επισημαίνει σε ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις ότι… «η 3η Σεπτεμβρίου ανήκει στο ΠΑΣΟΚ». «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ατόπημα. Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι κάτι που δεν είναι διαπραγματεύσιμο και συ ζητήσιμο, το γνωρίζουν όλοι», επισήμανε η Φώφη Γεννηματά».

Απόσυρση Γκίβαλου

Αφού, λοιπόν, το θέμα πήρε διαστάσεις πολιτικής κόντρας, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γκίβαλος, που ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Νίκαιας, έκανε πίσω. Με δηλώσεις του στο tvxs.gr, καθηγητής Γκίβαλος τόνισε: «Δε θα πάω στην εκδήλωση γιατί έγινε μια χοντράδα: είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα μου είχαν πει ότι θα ήταν εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και ότι θα έκανε έναν χαιρετισμό ο κ. Τσίπρας. Αλλά χθες το βράδυ που τυπώθηκε η αφίσα, είδα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ πάνω», επισήμανε ο κ. Γκίβαλος, λέγοντας πως «είναι ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη, να είμαστε στα  λογικά μας».

Ο Νέος Αγωνιστής, όμως, η ΠΑΣΟΚογενής οργάνωση που εντάχθηκε πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε έντονα, αδειάζοντας τον καθηγητή Γκίβαλο και υποστηρίζοντας ότι τον είχε ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης και πως εμφανίζει συμπτώματα επιλεκτικής μνήμης. Μάλιστα, ο Νέος Αγωνιστής, απαντώντας τόσο στον κ. Γκίβαλο όσο και στην εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «η Ιστορία ανήκει στους αγώνες για τη δικαίωσή της και σίγουρα όχι στους ιδιοκτήτες του Μνημονίου που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό».

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που εξελίχθηκε η εν λόγω εκδήλωση έχει προκαλέσει αρκετές υπόγειες αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, με στελέχη που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν… «ένα σίριαλ λαθεμένων χειρισμών», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα