«Τρύπα» 100 εκατ. ευρώ μηνιαίως στον ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Κοντός ανέφερε ειδικότερα ότι η εικόνα αυτή παρουσιάζεται το πεντάμηνο του 2013 δεδομένου ότι ενώ κάθε μήνα θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 360 εκατομμύρια ευρώ, τελικά μπαίνουν μόλις 250 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά ο κ. Κοντός εκτίμησε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο σπεύδοντας πάντως να υπογραμμίσει ότι η δημόσια χρηματοδότηση είναι συνεπής και πως όποιο πρόβλημα χρηματοδότησης και αν υπάρξει ο ΕΟΠΥΥ

θα στηριχθεί από το κράτος.

Ο Δημήτρης Κοντός είναι ο τρίτος διοικητής του ΕΟΠΥΥ μέσα σε 19 μήνες. Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων δεν παρέλειψε συνεπώς να διατυπώσει την ανησυχία της για το μέλλον του μεγαλύτερου Οργανισμού της χώρας που πρέπει να καλύψει 10.000.000 ανθρώπους. Η ανησυχία αυτή μεγαλώνει μετά τις πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μαύρης τρύπας.

Με δεδομένη και την υστέρηση στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές, δεν είναι ίσως τυχαία η επισήμανση του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Κρεμαστινού ο οποίος παρουσία και του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα έσπευσε να παρατηρήσει ότι απαιτείται να θεσπιστεί ένας πόρος που θα στηρίξει τον ΕΟΠΥΥ. «Αν θα τον βρείτε τον πόρο αυτό από τον καπνό ή από το αλκοόλ ή από τον ΟΠΑΠ, αυτό είναι κάτι που θα το δείτε. Πρέπει να βρείτε φόρους οι οποίοι να μην επιβαρύνουν κατ΄ ανάγκη τον κόσμο», δήλωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Keywords
Τυχαία Θέματα