Τρομοκρατία, τρόικα, δημοσκοπήσεις κινητοποιούν την κυβέρνηση

Υπό το βάρος της διαφυγής Ξυρού και της έντονης ενόχλησης του διεθνή παράγοντα, συναντώνται αύριο ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης του νέου μετώπου που άνοιξε για την κυβέρνηση. Ωστόσο, στην ίδια συνάντηση θα τεθούν εκ των πραγμάτων, και οι εκκρεμείς διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις οποίες επιβαρύνει η δημοσιονομική τρύπα των 500 εκατ. ευρώ που άνοιξε με τις δικαστικές αποφάσεις για τους μισθούς ενστόλων και δικαστικών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει

να προωθήσει τα διαρθρωτικά μέτρα προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης στα δημοσιονομικά, ωστόσο αυτό αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο.

Του tool kit του ΟΟΣΑ και κυρίως οι παρεμβάσεις που αφορούν στα φάρμακα και στη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος, προκαλούν έντονες αντιδράσεις μέσα στο ίδιο το υπουργικό συμβούλιο. Από κοντά και οι γαλάζιοι βουλευτές, 32 εκ των οποίων κατέθεσαν χθες, ερώτηση ζητώντας πρακτικά ματαίωση εφαρμογής του νέου φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες.

Στο κλίμα αυτό, κρίθηκε επιβεβλημένη η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης, προκειμένου ο πρωθυπουργός να αποκαταστήσει μια στοιχειώδη ενότητα μεταξύ των βουλευτών του, να κάμψει αντιδράσεις και κυρίως, να μεταδώσει κλίμα αισιοδοξίας καθώς η ηττοπάθεια περισσεύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα