Τριπλή... «απειλή»: Παρασκευή και 13, πανσέληνος και ηλιακή καταιγίδα

Δεν είναι μόνο Παρασκευή και 13, αλλά και η πανσέληνος του Ιουνίου, σε συνδυασμό με την ηλιακή καταιγίδα που αναμένουν οι επιστήμονες, μπορεί να προκληθεί blackout στις τηλεπικοινωνίες και πολλά άλλα προβλήματα…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Παρασκευή και 13 με Πανσέληνο. Πρόκειται για την πρώτη Πανσέληνο, από το 2000, που «πέφτει» πάνω στην κακότυχη αυτή ημέρα, για τους προληπτικούς, ενώ η επόμενη φορά που κάτι τέτοιο

θα σημειωθεί, θα είναι τον Αύγουστο του 2049!

Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα συνυφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.

Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν αριθμούν τον 13ο όροφο περνώντας από τον 12ο στον 14ο. Το ίδιο γίνεται και με την 13η σειρά καθισμάτων στα αεροπλάνα, αλλά και σε πολλού δρόμους όπου δεν υπάρχει ο αριθμός 13.

Σύμφωνα με τους λαογράφους, δεν υπάρχουν γραπτές αποδείξεις ότι η «Παρασκευή και 13» είναι μια γρουσούζικη μέρα. Ολα αυτά όμως πριν από το 19ο αιώνα. Η αρχαιότερη γνωστή τεκμηριωμένη αναφορά εμφανίζεται το 1869 στη βιογραφία του «Henry Sutherland Edwards» του Gioachino Rossini, ο οποίος πέθανε «Παρασκευή και 13».

Και δεν είναι μόνο πρόβλημα των προληπτικών, αφού επιστημονική έρευνα του 1993 ανέφερε ότι ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος, Παρασκευή και 13, μπορεί να είναι αυξημένος έως και 52%!

Αυτό όμως που πραγματικά ανησυχεί τους επιστήμονες, είναι η ηλιακή καταιγίδα που μπορεί μεν, να σημειώθηκε την Τρίτη, θα φτάσει όμως στη Γη σήμερα και ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον πλανήτη μας, ενώ κίνδυνος μπορεί να υπάρξει και για τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως μία τέτοια έκρηξη στον Ήλιο, απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ύλης και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να απειλούνται τα συστήματα επικοινωνίας υψηλής συχνότητας που χρησιμοποιούνται από μετεωρολογικούς σταθμούς, χειριστές αεροπλάνων και διεθνείς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που εκπέμπουν σε βραχέα κύματα. Η NASA, δε, τονίζει ότι τα συστήματα GPS ενδέχεται επίσης να επηρεαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα