Τριακόσιες εξαγωγικές επιχειρήσεις κατά του λουκέτου στον ΟΠΕ

Αυτό είναι η απάντηση που εισέπραξε από την ηλεκτρονική διαβούλευση στην οποία προχώρησε το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στην προσπάθεια του να συγχωνεύσει τον ΟΠΕ ΑΕ με το Invest in Greece.

Πρόκειται επισημαίνει σε ανακοίνωση

του ο ΣΥΟΠΕ (Σύλλογος Εργαζομένων στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών) για δυο αντιφατικές δραστηριότητες που η συγχώνευση τους σε ένα φορέα προκαλεί, εφόσον προχωρήσει, σε ανεπανόρθωτη βλάβη στην εξωστρέφεια της χώρας.

Μόνο σκοτεινοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από ένα τέτοιο σχέδιο, που δεν υπηρετούν την εξαγωγική στρατηγική της χώρας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η συγχώνευση που επιχειρείται και η οποία, όπως καταγγέλλεται, εξυπηρετεί και προσωπικές στρατηγικές, πολιτικών στελεχών του συγκεκριμένου υπουργείου «είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει αρνητικά τον προγραμματισμό και την προοπτική μεγάλου αριθμού εξαγωγέων, αναφέρει, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΟΠΕ, επισημαίνοντας ο τι εκκρεμεί η υλοποίηση σημαντικών εξαγωγικών δράσεων, η διοργάνωση διεθνών εκθέσεων , επιρρηματικών αποστολών , κοινοτικών προγραμμάτων κα.

Aίτημα των κλάδων και των εργαζομένων είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να υπάρξει νέο σχέδιο που να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών εξαγωγών και των επιχειρήσεων.

Στη διαβούλευση πήραν μέρος με κριτικές τοποθετήσεις κατά της πρότασης Χατζηδάκη-Μηταράκη στο διαδίκτυο:

-88 επώνυμες οινοποιητικές επιχειρήσεις που συγκροτούν την εθνική διεπαγγελματική οργάνωση αμπέλου και οίνου

-36 ελαιουργικές βιομηχανίες και εταιρίες τυποποίησης

-55 εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων

-10 βιομηχανίες τυποποιημένων

-29 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών

-οι εταιρίες του συνδέσμου θαλλασοκαλλιεργειών ( ιχθυοκαλλιέργειες)

-41 εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων

-36 εξαγωγικές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους

Keywords
Τυχαία Θέματα