Τρία τα «φαβορί» για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Μετά από πολλά χρόνια, φέτος, για πρώτη φορά το Κυπριακό δεν ήταν αυτό που κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά η οικονομία. Ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, πάλι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δεν διεκδίκησε επανεκλογή.

«Φαβορί» θεωρούνται οι: Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΔΗΚΟ, Σταύρος Μαλάς, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ,

και Γιώργος Λιλλήκας, που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και μεγάλη μερίδα του ΔΗΚΟ. Υποψήφιοι είναι επίσης οι Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, Γεώργιος Χαραλάμπους, Λάκης Ιωάννου, Μακαρία ‘Αντρη Στυλιανού, Λουκάς Σταύρου, Σόλων Γρηγορίου, Ανδρέας Ευστρατίου και Κώστας (Ούτοπος) Κυριάκου.

Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν διατελέσει οι: Αρχιεπίσκοπος Μακάριος (1959 – 1977), Σπύρος Κυπριανού (1977 – 1988), Γιώργος Βασιλείου (1988 – 1993), Γλαύκος Κληρίδης (1993 – 2003), Τάσσος Παπαδόπουλος (2003 – 2008), Δημήτρης Χριστόφιας (2008 – η θητεία του θα λήξει με την ορκωμοσία του νέου προέδρου).

Επίσης για πρώτη φορά θα στηθούν κάλπες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Βουλγαρία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Βρετανία και ΗΠΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα