Τραμπούκικο σόου από χρυσαυγίτες στη Βουλή

16:37 4/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Όταν οι προφυλακισθέντες Ν. Μιχαλολιάκος, Γ. Λαγός και Χ. Παππάς, εισέρχονταν συνοδευόμενοι από στελέχη της εσωτερικής Φρουράς στην αίθουσα της Ολομέλειας, στο διάδρομο έξω από την αίθουσα, συγγενείς του αρχηγού της Χ.Α. αλλά και άγνωστα πρόσωπα που βρέθηκαν, παρά τα μέτρα ασφαλείας, εντός του χώρου του Κοινοβουλίου, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να εκδηλώνουν σαφώς απειλητικές διαθέσεις.

«Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Άκου αρχηγέ, άκου καλά, ξεφτίλισες το σύστημα ακόμα μια φορά» ήταν τα συνθήματα

με τα οποία τον «συνόδευσαν» μέχρι να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Κανένας δεν παρεμποδίστηκε, ή κρατήθηκε για τις εκτός νομίμων ορίων και Κανονισμού της Βουλής δραστηριότητές τους. Η εσωτερική φρουρά της Βουλής έδειξε στάση ανοχής έναντι των ταραχοποιών.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με το kathimerini.gr, με εντολή Φρουράρχου είχαν απομακρυνθεί ακόμα και οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες από χώρους κοντινούς σε «περιοχές» απ’ όπου θα περνούσαν οι προφυλακισμένοι.

Το μείζον ζήτημα, εκτός από σοβαρές πολιτικές και ηθικές πλευρές, γεννά και σοβαρά ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου και το σύστημα ασφάλειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων, τις ημέρες του σκανδάλου Μπαλτάκου, ο υιός του τελευταίου υπήρξε πρωταγωνιστής σε περιστατικό βίας εντός της Βουλής, χωρίς επιπτώσεις για όσους παρανόμησαν, ενώ ο σημερινός Φρούραρχος και ως τότε υποφρούραρχος εθεάθη να συνοδεύει τον υιό Μπαλτάκο στο πάρκινγκ της Βουλής, προκειμένου εκείνος να απομακρυνθεί από το χώρο χωρίς οποιαδήποτε κύρωση.

Τα πρωτοφανή έκτροπα που σημειώθηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, με την ανοχή της εσωτερικής φρουράς της, συνοδεύτηκαν και απο επιχείρηση συγκάλυψης. Μετά το τέλος της διαδικασίας για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών και πριν αυτοί αποχωρήσουν από την Ολομέλεια, αντί να περιοριστούν, να «συλληφθούν» και να απομακρυνθούν τα αντικοινοβουλευτικά στοιχεία, δόθηκε εντολή να κλείσουν περιμετρικά οι εσωτερικές πόρτες του μεγάρου και να απαγορευθεί η προσέγγιση τόσο στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες όσο και σε υπαλλήλους.

Ενδεικτικό είναι ότι πρακτικογράφος χρειάστηκε να φωνάξει σε αστυνομικό, προκειμένου να τον αφήσουν να περάσει για να κάνει τη δουλειά του, στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση, ελάχιστα πριν από την ψηφοφορία για την λήψη απόφασης περί την άρση ασυλίας των τριών της ηγεσίας της ΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα