Τουρκολιάς: Τρεις τραπεζικοί όμιλοι αρκούν

Μέσω συνέντευξής του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων σε χορηγήσεις αλλά και καταθέσεις.

Ο Α. Τουρκολιάς υπογράμμισε πως: «δεν μπορεί να στηριχθεί ανάπτυξη με τα επιτόκια χορηγήσεων στο σημερινό επίπεδο. Και δεν μπορεί να μειωθούν τα επιτόκια χορηγήσεων με διατήρηση των σημερινών επιτοκίων καταθέσεων με πρόσημο ακόμα και 5%.»

Παράλληλα στρέφοντας το βλέμμα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κ. Τουρκολιάς

αναφέρει ότι αυξάνονται, με επιβραδυνόμενο, ωστόσο, ρυθμό. Στο τέλος του 2012, για το σύνολο των τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν σε ποσοστό 23%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, η εικόνα θα ήταν χειρότερη, αν οι τράπεζες με δική τους πρωτοβουλία δεν προχωρούσαν σε ρυθμίσεις περίπου 800.000 δανείων, συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα όσον αφορά στην εισροή καταθέσεων από το εξωτερικό, ο ίδιος επισημαίνει ότι ο επαναπατρισμός αποταμιεύσεων ανακάμπτει, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των καταθετών, «Βλέπω τις προοπτικές για ανάκαμψη να μετουσιώνονται σε πράξη προς το τέλος του έτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα