Τον Οκτώβριο στη Μόσχα ο Τσίπρας

08:54 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου επεδίωκαν εδώ και καιρό να «κλειδώσει» η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ρωσική πρωτεύουσα, προκειμένου να αναδειχθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνομιλητές εκεί που ο Αντώνης Σαμαράς τα βρίσκει… σκούρα. Είναι γνωστό, εξάλλου ότι οι σχέσεις της Αθήνας

με τη Μόσχα δεν περνούν την καλύτερη φάση τους, ενώ μόλις προ μίας εβδομάδας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «προβληματική χώρα» για επενδύσεις.

Συναντίληψη

Πάντως, όπως έγινε σαφές στη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ευπρόσδεκτος στην Μόσχα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε και η δυνατότητα να ταξιδέψει και εντός αυτού του μήνα στην ρωσική πρωτεύουσα, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε τον Οκτώβριο -όταν, δηλαδή, θα έχει κατακάτσει ο πολιτικός κουρνιαχτός από τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά στα διπλωματικά, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα της Συρίας, όπως και ταυτίστηκαν στην αντίθεσή τους ως προς τη χρήση βίας κατά του καθεστώτος Άσαντ. Ο Ρώσος πρεσβευτής εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της σχεδιαζόμενης επίθεσης στη Συρία, αλλά και εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας με οποιαδήποτε μορφή.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες η «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ο Κώστας Ήσυχος και ο Γιώργος Αϋφαντής, διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Τον Ρώσο πρεσβευτή συνόδευσε ο σύμβουλος της πρεσβείας, Βλαντίμιρ Μαϊστρένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα