Το ζεύγος Παπαντωνίου, οι κουμπάροι και η λίστα Λαγκάρντ

Μέχρι σήμερα εκτός από την παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες δεν υπάρχει καμία άλλη ποινική εκκρεμότητα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος από την αρχή που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση των εξοπλιστικών, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος ουδεμία σχέση έχει με τις ανοιχτές έρευνες της Δικαιοσύνης.

Ακόμα και όταν ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας ομολόγησε σειρά από μίζες που πέρασαν από τα χέρια του όσο καιρό έμεινε στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων,

δεν προέκυψε κανένα απτό στοιχείο που να στρέψει την ανακριτική έρευνα προς τον Γ. Παπαντωνίου.

Ωστόσο, για να μην μείνει καμία σκιά πάνω από τις σοβαρές και μεγάλες αυτές έρευνες που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται πολύ ψηλά στη δικαστική ατζέντα , οι αρμόδιοι δικαστές και εισαγγελείς ξεκινούν να ξετυλίγουν προς τα πίσω το κουβάρι του λογαριασμού που διατηρούσε στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου.

Εξάλλου, μετά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποκτήσει πλέον και μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά έχουν και την τεχνογνωσία να ερευνήσουν σε βάρος υποθέσεις που συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Βέβαια, σε περίπτωση που από τη διασταύρωση και την επεξεργασία των στοιχείων για την άρση των οποίων εγγράφως έδωσε η κ. Κουράκου ήδη τη συναίνεσή της στους ανακριτές, δεν προκύψει κανένα αξιόποινο εύρημα, τότε η υπόθεση θα κλείσει εκεί. Ωστόσο, όπως λένε δικαστικές πηγές, ακόμα είναι πολύ νωρίς να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα μίας αναμφίβολα δύσκολης έρευνας που μόλις τώρα ξεκινά στην ουσία της .Και όπως όλα δείχνουν έχει πολύ δρόμο μπροστά…

Keywords
Τυχαία Θέματα