Το τηλεφώνημα Σαμαρά σε Στουρνάρα

Στην Ολομέλεια για το φόρο ακινήτων και στην Επιτροπή για τους πλειστηριασμούς και, κυρίως, για τη διάταξη που προβλέπει αυστηροποίηση των προστίμων και των τελών προσαύξησης για ληξιπρόθεσμα χρέη. Στόχος της ρύθμισης είναι να «πιεστούν» όσοι οφείλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και να μην τα αφήνουν, απλώς, να χρονίζουν. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι αρκετοί εκ των οφειλετών απλώς δεν μπορούν ούτε να… ρυθμίσουν.

Η σκόνη που σηκώθηκε για την εν λόγω διάταξη έφτασε μέχρι και τις Βρυξέλλες

όπου και βρίσκονταν ο Πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Σαμαράς, που μάλιστα δέχτηκε και σχετική ερώτηση τηλεοπτικού σταθμού δηλώνοντας άγνοια για το θέμα, είχε – όπως πληροφορείται το Matrix24.gr – τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι όσα συνέβαιναν στην Αθήνα.

Λίγη ώρα μετά, και η πλευρά Στουρνάρα δήλωνε ότι ο Πρωθυπουργός όντως δεν γνώριζε, δεν όφειλε κιόλας να γνωρίζει όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Το ζητούμενο είναι αν τελικά η διάταξη θα αποσυρθεί, βοηθώντας στην εκτόνωση του κλίματος μεταξύ των βουλευτών και άρα στην ευκολότερη υπερψήφιση των πλειστηριασμών, το βράδυ.

Πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο δικαιολογούσαν τη ρύθμιση θεωρώντας την ως δίκαια, χαρακτήριζαν δε ως λαϊκισμό τις αντιδράσεις πολλών εκ των βουλευτών. Από τη Νίκης, πάλι, σημειώνονταν ότι οι σχετικές διατάξεις – που σε μερικές περιπτώσεις είναι και ευνοϊκότερες των ισχυουσών (!), προβλέπονται ήδη στον Κώδικα που έχουν ψηφίσει οι βουλευτές και, συνεπώς, δεν τίθεται θέμα απόσυρσης. Βάσει αυτών, η διάταξη αναμένεται να μείνει.

Ωστόσο, επειδή στην πολιτική δεν κρίνεται μόνον η ορθότητα των ρυθμίσεων αλλά και η επιβίωση της κυβέρνησης (ενίοτε, κυρίως αυτή), η απόσυρση ή η ριζική αλλαγή της διάταξης δεν θα πρέπει διόλου να αποκλειστεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα