Ζωντανά στο matrix24.gr το «πειρατικό» πρόγραμμα της ΕΡΤ

Δώδεκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου με την ΕΡΤ να μην εκπέμπει μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Digea, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα δημόσιας τηλεόρασης στη χώρα. Αν και το ΣτΕ απεφάνθη αρχικώς να ανοίξει ξανά το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σήμα της ΕΡΤ, δεν υπάρχει εξέλιξη. Πάντως, οι εργαζόμενοι

της ΕΡΤ εκπέμπουν το ζωντανό τους πρόγραμμα μέσω διαδικτύου (live streaming) από την ιστοσελίδα ert.gr.

Η διαδικτυακή μετάδοση γίνεται μέσω ενός βαν της EBU που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU ώστε να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Εξακολουθούν να μην αναμεταδίδονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ, τα οποία έβγαιναν στον αέρα μέσω της ΕΡΤ. Να θυμίσουμε ότι Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιόφωνο σταμάτησαν να εκπέμπουν ξαφνικά στις 11:15 το βράδυ της περασμένης Τρίτης 11 του μήνα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών.

Παρά τις απειλές του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι θα προσφύγει δικαστικά εναντίον όσων αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεκάδες μέσα δείχνουν live εικόνα, ανάμεσά τους και το matrix24.gr. Στο Ραδιομέγαρο έχουν διακοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και η πρόσβαση στο διαδίκτυο (από τον πάροχο ΟΤΕ, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης), αλλά οι εργαζόμενοι έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου εκπέμπουν το ζωντανό τους πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα