Το ΠΑΣΟΚ θα καλύψει τα χρέη του

19:37 9/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Τη συνδύασε μάλιστα με την ανάγκη φυγής προς τα εμπρός, επαναφέροντας το θέμα της συνολικής πρότασης για τα οικονομικά των κομμάτων που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί να κομίζουμε τη διαύγεια σε κυβερνητικό επίπεδο και να καλλιεργούμε τη συσκότιση στο εσωτερικό του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα,

ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, είχε περιγράψει με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας τα περίπου δέκα εκατομμύρια που προσετίθεντο στο χρέος του κάθε χρόνο από το 2003 μέχρι σήμερα. Παρουσίασε μάλιστα συγκεκριμένες καμπύλες μισθοδοσίας και προσλήψεων, ενώ αναφέρθηκε σε ταξίδια, χρήση κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό με τις εκλογικές δαπάνες, τα ενοίκια, τις δημοσκοπήσεις κ.ο.κ.Ενδεικτικά έκανε λόγο για 12,3 εκατομμύρια ευρώ χρέος το 2003 και 135 το 2012, για 88 εργαζόμενους επί Σημίτη και 168 εργαζόμενους το 2012 και για 58 εκατομμύρια ευρώ σε μετακινήσεις μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο ίδιος παρουσίασε και προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης στο εξής, δεδομένου ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να αγγιχτούν επί δεκαετίες. Μεταξύ αυτών ο περιορισμός των δαπανών της Ιπποκράτους σε 100.000 ευρώ μάξιμουμ τον μήνα, όταν στο παρελθόν έφταναν τα δύο εκατομμύρια τον μήνα. Μίλησε ακόμα για τις εισφορές των βουλευτών που μπορούν να αγγίζουν ως και τις 18.500 ευρώ τον μήνα, ακόμα και τις εισφορές μελών, που μη ξεπερνώντας το ένα ευρώ τον μήνα, θα μπορούσαν να αποδώσουν κάποια ικανοποιητικά ποσά στα ταμεία του κόμματος, ακόμα και αν αντεπεξέρχονταν το ένα τρίτο αυτών. Όσο για την μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, με το επικρατέστερο σήμερα σενάριο να είναι η επιστροφή του στην Χαριλάου Τρικούπη. Προς ώρας πάντως εξετάζονται τόσο η χωρητικότητα, όσο και η λειτουργικότητά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα