Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Σούπερμαν

Ο Σούπερμαν (Superman) είναι φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς. Δημιουργήθηκε από τους Τζο Σούστερ και Τζέρι Σίγκελ, μαθητές λυκείου στο Κλίβελαντ, του Οχάιο των ΗΠΑ το 1933. Πρωτοεμφανίστηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Action Comics το 1938 και θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας.

Η επιτυχία του στο αναγνωστικό κοινό ήταν τόσο πολύ μεγάλη που ανάγκασε την εταιρεία National

Comics που εξέδιδε το περιοδικό να κυκλοφορήσει σύντομα και δεύτερη σειρά με τον ήρωα και τίτλο «Superman».

Η επιτυχία του πρώτου υπερήρωα οδήγησε στη δημιουργία και άλλων από διάφορες εταιρείες και έτσι ξεκίνησε η λεγόμενη χρυσή εποχή των κόμικς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Σούπερμαν σε όλες τις εμφανίσεις του φαίνεται να έχει καστανά μαλλιά και να είναι αρκετά εμφανίσιμος. Η ενδυμασία του αποτελείται από ένα μπλε κολάν-ένδυμα και από μια κόκκινη κάπα. Στο στήθος του είναι σχεδιασμένο ένα κόκκινο και κίτρινο S, ως αρχικό του ονόματός του.

Η…ιδιωτική του ζωή

Σύμφωνα με την ιστορία του Σούπερμαν, ο ήρωας γεννήθηκε στον πλανήτη Κρύπτον με το όνομα Καλ-Ελ. Όταν ήταν ακόμα βρέφος, στάλθηκε στην Γη από τον επιστήμονα πατέρα του Τζορ-Ελ λίγο πριν την καταστροφή του πλανήτη του.

Με την άφιξη του στην Γη, τον βρήκε και τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι από το Κάνσας, με το οποίο και μεγάλωσε ως Κλαρκ Κεντ. Πολύ νωρίς άρχισε να ανακαλύπτει τις δυνάμεις του και να τις χρησιμοποιεί για το κοινό καλό.

Ο Σούπερμαν ζει σε μια φανταστική πόλη της Αμερικής, με το όνομα Μητρόπολη. Όταν δεν σώζει τον πλανήτης εργάζεται «ως συνάδελφος» στην τοπική εφημερίδα Daily Planet και είναι ερωτευμένος με την -επίσης δημοσιογράφο- Λόις Λέιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα