Το κέρατο ...ενώνει τις γυναίκες

07:51 8/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Η Άλλη Γυναίκα (The Other Woman)

Του Νικ Κασαβέτης. Διάρκεια: 109'. Με τους Κάμερον Ντιάζ, Λέσλι Μαν, Κέιτ Άπτον, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, Νίκι Μινάζ, Ντον Τζόνσον

Όταν η Κάρλι θα συναντήσει τυχαία την Κέιτ, τη γυναίκα του καινούριου της αμόρε του Μαρκ, θα συνειδητοποιήσει, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, ότι έχει μπλέξει με έναν απατεώνα και μισό. Έτσι η Κάρλι βρίσκεται ξαφνικά στη θέση να παρηγορεί την Κέιτ και ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια φιλική σχέση η οποία σύντομα θα ενισχυθεί δραστικά, όταν οι δυο τους καταλάβουν ότι ο Μαρκ τις απατά με μία τρίτη γυναίκα, την Άμπερ. Οι τρεις,

πλέον, γυναίκες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό εχθρό, με σκοπό να καταστρώσουν το απόλυτο σχέδιο εκδίκησης. Ξεκινάει ως μια ρομαντική κωμωδία μεταμορφώνεται γρήγορα σε ένα εκκεντρικό τέχνασμα με προβλέψιμο στιλ, ασυνάρτητη εξέλιξη, ρηχούς χαρακτήρες και αδύναμα αστεία. Όλο το πακέτο προσεγγίζει τα κλισέ επεισοδίου τηλεοπτικού σήριαλ.

Βαλς για τη Μόνικα (Monica Z)

Του Περ Φλι. Διάρκεια: 111'. Με τους Έντα Μάγκνασον, Σβερίρ Γκιούντνασον, Σελ Μπέρκβιστ, Βέρα Βιτάλι, Σεσίλια Γιουν

Η Monica, μια νεαρή, όμορφη γυναίκα και φιλόδοξη κοπέλα από μια επαρχιακή πόλη, είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει ως τραγουδίστρια τη δεκαετία του ’60, μέσα στα εντυπωσιακά jazz club της Στοκχόλμης ή και της Νέας Υόρκης. Τη χρυσή εποχή της jazz, αφοσιώνεται στην καριέρα των ονείρων της και γίνεται μια αισθησιακή τραγουδίστρια και εκπληκτική ηθοποιός. Πίσω όμως από όλη αυτή τη λάμψη, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη σκοτεινή πλευρά της δόξας και της επιτυχίας.

Ο Δανός σκηνοθέτης με αυτή την απλή, όμορφη και τρυφερή ταινία δραματοποιεί τη ζωή της Σουηδής τραγουδίστριας η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλαΐκευση της τζαζ στη Σκανδιναβία από τα τέλη του 1950 και μετά. Αναπαράγει επιδέξια το στυλ των εποχών που καλύπτει η αφήγηση, αν και δεν εμβαθύνει ψυχολογικά στο βάθος του χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας. Κάτω, όμως από την πολύχρωμη επιφάνεια αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα: το πώς μπορεί κάποιος να χάσει τον εαυτό του την ίδια ώρα που πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες του;


Ανυπόφοροι Γείτονες (Neighbors - Bad Neighbors)

Του Νίκολας Στόλερ. Διάρκεια: 97'. Με τους Ζακ Έφρον, Σεθ Ρόγκεν, Ντέιβ Φράνκο, Ρόουζ Μπερν, Τζέικ Τζόνσον, Λίζα Κούντρο, Κρίστοφερ Μιντζ - Πλας, Κάρλα Γκάλο, Τσάστι Μπαλεστέρος

Ένας συντηρητικός οικογενειάρχης μαζί με τη γυναίκα του, μεγαλώνουν ήσυχα κι ωραία το μικρό τους μωρό, ζώντας στο έπακρο το Αμερικανικό Όνειρο. Ώσπου αποκτούν γείτονες τα μέλη μιας ανεξέλεγκτα φασαριόζικης φοιτητικής αδελφότητας . Πολύ σύντομα ξεκινάει ένας ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στους θερμόαιμους φοιτητές και το φιλήσυχο ζευγάρι με πολλά χτυπήματα κυριολεκτικά κάτω από τη μέση.

Παιδαριώδης, φασαριόζικη, χοντροκομμένη καφρο- κωμωδία και στολίζεται με άσεμνες γελοιότητες για να αποσπάσει το γέλιο των θεατών. Θα μπορούσε να εξερευνήσει το χάσμα μεταξύ της πρώιμης ενηλικίωσης και της ανωριμότητας των νέων, βασισμένο στην αντίθεση μεταξύ μιας Αμερικάνικης πανεπιστημιούπολης και μιας τυπικής γειτονιάς των προαστίων. Δεν τα καταφέρνει καταλήγοντας σε μια παρωδία τύπου “ Ο εφιάλτης στο δρόμο με το μωρό”.


Βόλτα με τον Μολιέρο (Cycling with Moliere)

Του Φιλίπ Λε Γκε. Διάρκεια: 104'. Με τους Φαμπρίς Λουκινί, Λαμπέρ Ουίλσον, Μάγια Σάνσα, Ανί Μερσιέ, Κριστίν Μουριγιό

Στο απόγειο της υποκριτικής του καριέρας, ο Σερζ Τανέρ, αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη στον κόσμο της σόου μπιζ μία και καλή. Αποσύρεται για να ζήσει σαν ερημίτης σε ένα υποβαθμισμένο σπίτι στο νησί Ιλ ντε Ρε, στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στις Γαλλικές ακτές. Τρία χρόνια αργότερα, ο Γκοτιέ Βαλένς, ένας δημοφιλής τηλεπαρουσιαστής, θα εμφανιστεί στο νησί για να του προτείνει να επιστρέψει και να παίξει το ρόλο του “Μισάνθρωπου” στο κλασσικό έργο του Μολιέρου. Ο Σερζ αρνείται κατηγορηματικά και ορκίζεται πως δε θα γυρίσει ποτέ ξανά στο σανίδι. Κάτι όμως μέσα του τον πιέζει να αλλάξει τη γνώμη. Προτείνει στον Γκοτιέ να προβάρουν την πρώτη σκηνή με τον αρχικό διάλογο του έργου και μετά από πέντε μέρες πρόβας θα αποφασίσει αν θα δεχτεί το ρόλο.

Συμπαθητική και ανάλαφρη γαλλική κωμωδία που θίγει επιδερμικά τα θέματα του εγωισμού, της φιλίας, της αντιπαλότητας και της αγάπης, στα πλαίσια μιας εξερεύνησης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής ενός ντουέτου ηθοποιών. Όχι ιδιαίτερα εστιασμένη στους χαρακτήρες , αλλά με μερικούς ωραίους διαλόγους και ορισμένες καλές στιγμές χιούμορ. Όπως, πάντως, και να 'χει αξίζει μια βόλτα.


Wild Duck

Του Γιάννη Σακαρίδη. Διάρκεια: 88'. Με τους Αλέξανδρο Λογοθέτη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Ηλία Λογοθέτη, Γιάννη Στάνκογλου, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Γιάννη Σταμπουλτζή

Ο Δημήτρης, μηχανικός τηλεπικοινωνιών, κλείνει την επιχείρησή του λόγω χρεοκοπίας. Αναλαμβάνει να διαλευκάνει ένα σκάνδαλο υποκλοπών μαζί μ’ έναν πρώην συνάδελφο. Η λεπτομερής έρευνα στο σύστημα κινητής τηλεφωνίας, τούς οδηγεί σ’ ένα ύποπτο διαμέρισμα πολυκατοικίας. Σύντομα, μια άρρωστη ένοικος του επάνω ορόφου αποσπά την προσοχή του Δημήτρη, ο οποίος έρχεται πλέον αντιμέτωπος με μεγάλα ηθικά διλήμματα. Ένα ταξίδι-φυγή στη γενέτειρά του, μια μικρή κωμόπολη του νομού Πέλλας, θα τον κάνει να δει πιο καθαρά το είδωλό του στον καθρέφτη.

Ατμοσφαιρική φωτογραφία, προσεγμένο μοντάζ, καλό καστ. Όμως ξεκινάει σαν πολιτικό θρίλερ εστιασμένο στα σκάνδαλα υποκλοπών στην πορεία μεταστρέφεται στην προσωπική επαφή και την υπαρξιακή σύνδεση του πρωταγωνιστή με την ένοικο επάνω ορόφου. Εξαιρετικές οι ερμηνείες του Αλέξανδρου Λογοθέτη και της Θέμιδος Μπαζάκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα