Το κατηγορώ της εισαγγελέως για τη στυγερή δολοφονία Λούκμαν

Η δολοφονία του 27χρονου έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ επέβαινε στο ποδήλατό του και κινείτο σε κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων. Μετά από διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή.

Ο Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Σεργιόπουλος, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο και είναι προφυλακισμένοι, περιμένουν να ακούσουν σήμερα με τη σειρά τους την εισαγγελική πρόταση για την πιο βαριά κατηγορία του Ποινικού Κώδικα, που συνδέεται με την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε

απολογία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενεργούν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι ίδιοιβέβαια απολογούμενοι τότε, όπως και στο ακροατήριο, επιχείρησαν να αποτινάξουν το στίγμα του χρυσαυγίτη υποστηρίζοντας ότι το κίνητρο της αξιόποινης πράξης του δεν ήταν ρατσιστικό.

Μετά την απολογία τους για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης είχε ανακύψει διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, η οποία τελικά λύθηκε από το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα του οποίου αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους για εκείνη την πράξη. Ωστόσο, παραμένουν στη φυλακή για τη δολοφονία του Λούκμαν. Όσον αφορά την ποινική τους μεταχείριση για την ανθρωποκτονία θα αποφασίσουν δικαστές και ένορκοι, αφού προηγουμένους ακούσουν τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα