Το Ισραήλ σκότωσε τον στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο Τζαμπάρι βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν αυτό εξερράγη  στη πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ο νούμερο δύο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας ότι ο Τζαμπάρι ήταν υπεύθυνος για όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ την τελευταία δεκαετία.

«Ο Τζαπάρι ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση και την οργάνωση στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ. Η εξόντωσή

του σήμερα είναι ένα μήνυμα προς τους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα πως εάν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία θα πάθουν κακό» αναφέρει η Σιν Μπετ.

Τις τελευταίες ημέρες ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σκεφτόντουσαν να διατάξουν τις δολοφονίες ανώτατων στελεχών της Χαμάς με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον της ισραηλινής επικράτειας με ρουκέτες που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η δολοφονία του Τζαμπάρι θα οδηγήσει σε έναν νέο πόλεμο.

Ήδη η Χαμάς ανέφερε ότι η δολοφονία του Τζαμπάρι «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως» και υποσχέθηκε να προχωρήσει σε αντίποινα.

Keywords
Τυχαία Θέματα