Το ελληνικό σινεμά κάνει απόβαση στην Αυστραλία

Μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων ήταν οι ομογενείς σκηνοθέτες Άννα Κόκκινου και Αλκίνοος Τσιλιμιδός, ο ηθοποιός Άλεξ Δημητριάδης, η Ομοσπονδιακή βουλευτής Kelly O’ Dwyer, η σκιώδης ομογενής υπουργός Τζένη Μικάκου, ο πολιτειακός Εργατικός βουλευτής Γιάννης Πανταζόπουλος κ.ά. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, σημείωσε πως ήταν «μια ιστορική ημέρα για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς εγκαινίασε το εικοστό φεστιβάλ από την ίδρυσή του»

«Το φεστιβάλ», είπε, «είναι μια πρωτοβουλία της Κοινότητάς με στόχο να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ο

σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος τόσο στην ελληνική παροικία, όσο και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. Και κρίνοντας από το ενδιαφέρον και την απήχηση που είχε μέχρι τώρα το Φεστιβάλ, φαίνεται ότι πετύχαμε το στόχο μας».

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται για μια ακόμη χρονιά ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Επίσης, με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση του φεστιβάλ θα προβληθούν μια σειρά από τις δημοφιλέστερες ταινίες, που παρουσιάσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Κινηματογράφου με έργα που προετοίμασαν μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σε σχολεία της Αυστραλίας.

Στο Σίδνεϊ με την παρουσία άνω των 450 ατόμων άνοιξε το φετινό φεστιβάλ. Ανάμεσα στους επισήμους ήταν οι ομογενείς ηθοποιοί Πολ Καψής, Ντέμπορα Γαλανού και ‘Αλεξ Λύκος, η 93χρονη μητέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ομογενή σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ, Ευαγγελία Μηλιώτη, η πολιτειακή γερουσιαστής και σκιώδης υπουργός Σοφία Κότση, και άλλοι.

Το πολύ ενθαρρυντικό για άλλη μια χρονιά, ήταν η μαζική παρουσία των γεννημένων στην Αυστραλία ομογενών, αλλά και ο αυξημένος αριθμός θεατών μη ελληνικής καταγωγής, στοιχείο που το τόνισαν και οι υπεύθυνοι της Κοινότητας και του Φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα