Το «ελιξίριο της ζωής»!

Πρόκειται για το μελισσόχορτο, γνωστό κι ως μελισσοβότανο, ένα μονοετές βότανο που ανήκει στην οικογένεια Χειλανθή, την οικογένεια της μέντας.

Το ρόφημα από φύλλα μελισσόχορτου, θεωρείται ότι, έχει αντισπασμωδική, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ενώ δρα ως τονωτικό του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς. Επιπλέον έχει δειχθεί ότι, έχει αντιμικροβιακή δράση, αν και αυτή είναι πολύ πιο ασθενής από ότι άλλων φυτών. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση

της αϋπνίας και διαφόρων πεπτικών διαταραχών. Τέλος, έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη, ενώ έχει βοηθήσει σε μικρό αριθμό κλινικών δοκιμών ανθρώπους που πάσχουν από ήπια συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ.

Το μελισσόχορτο έχει επίσης δειχθεί ότι, διαθέτει ηρεμιστική δράση, καθώς μία έρευνα έδειξε πως μειώνει το άγχος. In vitro έρευνες έδειξαν πως, δρα ανασταλτικά στην τρανσαμινάση του GABA, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τη δράση της ως ηρεμιστικό. Το υπεύθυνο συστατικό φαίνεται να είναι το ροσμαρινικό οξύ.

Το μελισσόχορτο έχει αντιθυρεοειδοτροπική δράση επίσης, καθώς είναι ανταγωνιστικός αναστολέας του υποδοχέα της TSH. Με αυτό το τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του σύνδρομο Γρέιβις και τον υπερθυρεοειδισμού.

Keywords
Αναζητήσεις
ελιξηριο ζωης
Τυχαία Θέματα