Το εγχειρίδιο μίσους της Χρυσής Αυγής

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποτίνονται, όπως αποκαλύπτει η 16σελιδη μπροσούρα που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», σε κοινωνικά ασθενέστερες περιοχές που είναι πιο εύκολος ο προσηλυτισμός λόγω της φτώχειας, της ανεργίας και της εγκληματικότητας.

«Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία. Έτσι γινόμαστε εμείς οι πιο δυνατοί …Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο

του λαού… Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από αυτές τις περιοχές σκόπευε να δημιουργήσουν πιστούς μαχητές, που θα πειθαρχούν στις εντολές των ιεραρχικά ανώτερων, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο «με υποκρισία, απάτη, ψέμα και ότι άλλο», προδίδοντας πως θα επιτύγχαναν τον απώτερο στόχο της.

Τέλος, στο ίδιο εγχειρίδιο περιγράφεται ανάγλυφα το μίσος προς κάθε διαφορετική άποψη που έρχεται αντιμέτωπη με τα ναζιστικά ιδεώδη, στοχοποιώντας όποιον είναι εναντίον της Χρυσής Αυγής, «δεν υπάρχει γι’ αυτόν οίκτος, σεβασμός, ούτε περιφρόνηση» όπως καταγράφεται , αναδεικνύοντας σε καθήκον την «ανταπόδοση» -όπως αποκαλείται η απρόκλητη δολοφονική απόπειρα- την κατάλληλη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα