Το ΔΝΤ διαψεύδει το δημοσίευμα των FT για τις ελληνικές τράπεζες

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου, καλά ενημερωμένη πηγή στην Ουάσινγκτον διέψευσε ότι το Ταμείο έχει σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times για το θέμα των τραπεζών. «Δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτό το δημοσίευμα»,είπε.

Το ίδιο στέλεχος, σύμφωνα με την ανταπόκριση, εκτίμησε ότι η Ελλάδα

έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ πηγαίνει καλά όσον αφορά στην εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής.

«Η Ελλάδα έχει πολύ καλή επίδοση στην εξάλειψη των ελλειμμάτων, αλλά ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη του ΑΕΠ και της απασχόλησης δεν θα είναι δυνατή χωρίς να παρεμποδιστεί η επανεμφάνιση των ελλειμμάτων, εκτός και αν η Ελλάδα προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας προωθώντας διαρθρωτικές αλλαγές», φέρεται να σημείωσε.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλέστηκε ο ανταποκριτής του Mega, το Ταμείο δεν είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί τις καθυστερήσεις των διαρθρωτικών αλλαγών ως ένα περιστασιακό φαινόμενο που οφείλεται στις πολιτικές ευαισθησίες σε σχέση με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Αλλά θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας πολιτικής αδυναμίας να υπερπηδήσει τα περιχαρακωμένα κατεστημένα συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα