Το διπλό μήνυμα Ομπάμα

09:25 9/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην κυβέρνηση δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από την χθεσινή συνάντηση, καθώς θεωρούν ότι εκπληρώθηκαν οι δύο βασικές προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Θεωρούν δηλαδή ότι ήταν σαφής η πολιτική στήριξη που εξέφρασε ο κ. Ομπάμα στην Ελλάδα και την κυβέρνηση Σαμαρά, όπως εκτιμούν ότι ξεκάθαρη ήταν και η «κοινή γλώσσα» των δύο ανδρών κατά της λιτότητας και υπέρ της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Δηλώνουν δε,

πλήρως ικανοποιημένοι, θεωρώντας ότι το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου ήταν τόσο ισχυρό ώστε θα φθάσει στα αυτιά των Ευρωπαίων ηγετών, και ιδιαίτερα στα αυτιά της Άνγκελα Μέρκελ.

Και όλα αυτά, βέβαια, υπό το βάρος των επικείμενων αποφάσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Εξίσου ικανοποιητική κρίνεται από τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας και η αναγνώριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ του σημαντικού γεωστρατηγικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου.

Ικανοποίηση Κεδίκογλου

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των επαφών του στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Πρόσθεσε δε, ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς για ευρύτερη συνεργασία με την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ενεργειακά θέματα.

«Η προσπάθεια πλέον πρέπει να βασίζεται σε δύο άξονες: δεν μπορούμε από τη μία να έχουμε ελλείμματα και νέα χρέη, αλλά χρειάζονται πολιτικές ανάπτυξης και ανάσχεσης της ανεργίας. Αν δεν νικήσουμε την ανεργία δεν έχουμε κάνει τίποτα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα