Το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», είναι εδώ

Πρόκειται για μία κίνηση που λειτουργεί εν είδει παραρτήματος του Notre Europe στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή της πρώην υπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου.

Στην πραγματικότητα, συγκροτείται από μία ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν στην ιδέα της Ενωμένης και Ομοσπονδιακής Ευρώπης, πρεσβεύοντας

παράλληλα πως «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα». Στην κίνηση συμμετέχουν προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που συμμερίζονται την ανάγκη για νέα αρχιτεκτονική της ΕΕ. Μεταξύ αυτών, η Άννα Διαμαντοπούλου, οι πρώην Επίτροποι Μαργκότ Βάλστρομ από την Σουηδία και Μεγκλένα Κούνεβα από τη Βουλγαρία, οι ευρωβουλευτές Άννυ Ποδηματά και Σπύρος Δανέλλης, η γνωστή δημοσιογράφος Βικτώρια Χίσλοπ, πανεπιστημιακοί όπως ο Γιώργος Παγουλάτος, ο Αχιλλέας Γραβάνης και ο Μάνος Ματσαγγάνης και πολλοί άλλοι.

Η κίνηση μάλιστα ήδη δραστηριοποιείται, αναλαμβάνοντας πρωτουβουλίες. Με σύνθημα «Η εκπαίδευση αξίζει! Μην την υπολογίζεις στο έλλειμμα, τα μέλη του Δικτύου (www.todiktio.eu) αναλαμβάνουν πρωτοβουλία εξαίρεσης από το δημοσιονομικό έλλειμμα του ποσοστού των δαπανών κάθε εθνικού προϋπολογισμού για την εκπαίδευση, που υπολείπεται του μέσου όρου της ευρωζώνης τα τελευταία πέντε χρόνια. Στόχος είναι η διασφάλιση των υποδομών και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης και η πρωτοβουλία θα υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν, ώστε να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών.

Μεταξύ άλλων, η νέα κίνηση τονίζει στη διακήρυξή της ότι :

- Θέλουμε την Ελλάδα σε μία Ευρώπη που υπερασπίζεται την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Ευημερία των Πολιτών. Που έχει κοινούς κανόνες και επιδεικνύει αλληλεγγύη.

- Θέλουμε μία Ελλάδα που να δίνει προοπτική και να εμπνέει τη νέα γενιά

- Παλεύουμε για μία άλλη Ευρώπη από τη σημερινή. Παλεύουμε για μία Ελλάδα καλύτερη από τη χθεσινή…

- Για μία Ελλάδα και μία Ευρώπη που θα αλλάξουν, από πολίτες που συμμετέχουν, αντιδρούν, προτείνουν και δρουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα