Το χαμένο μπόινγκ κατέληξε στον ινδικό ωκεανό

«Η τελευταία θέση του ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ» της Αυστραλίας, ανέφερε ο Ραζάκ σε σημερινή του ανακοίνωση στον Τύπο, αφού ενημέρωσε σχετικά τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων του Boeing 777.

«Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα

αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

«Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», αναφέρει ένα μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα των συγγενών τους, σύμφωνα με το BBC.

Όπως επεσήμανε ο Ραζάκ, οι πληροφορίες αυτές προήλθαν από τη βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων.

Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με το Μπόινγκ θα παρουσιαστούν αύριο Τρίτη.

Το sms της εταιρείας

Νωρίτερα η Malaysia Airlines, ιδιοκτήτρια εταιρεία του μοιραίου μπόινγκ, είχε επισήμως ανακοινώσει ότι η πτήση 370 χάθηκε και δεν υπάρχουν επιζώντες.

Σε sms που εστάλη στους συγγενείς των 239 αγνοούμενων επιβατών από την εταιρεία αναφέρεται:«H Malaysia Airlines ανακοινώνει με λύπη ότι πρέπει να υποθέσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων. Πρέπει να αποδεχθούμε τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Οι έρευνες

Σήμερα, όπως φαίνεται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, απέδωσαν έπειτα από δεκαεπτά ημέρες. Τα νέα στοιχεία αποκάλυψε η έρευνα αυστραλιανού αεροπλάνου που συμμετείχε στις έρευνες. Η αναζήτηση στον Ινδικό ωκεανό έφερε στο «φως» δύο νέα αντικείμενα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ. Την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο αντικείμενα, μέσω δορυφόρου, «μαρκάρισε» το αυστραλιανό αεροσκάφος AP-3C Orion.

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα