ΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Το θέατρο Ακροπόλ ανακοίνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων για τη σεζόν που ανοίγει, ενώ θέτει υπό τη σκέπη του και τα Θέατρα Βασιλάκου και Ροές.

Με μία επανάληψη και δέκα νέες παραγωγές θα «ξεχειμωνιάσει» το θέατρο Ακροπόλ, το οποίο επανακάμπτει δριμύτερο για δεύτερη χρονιά υπό νέα διεύθυνση. Η σεζόν εγκαινιάζεται στις 10/10 με την επανάληψη της παράστασης «Το Μεγάλο μας

Τσίρκο» σε συμπαραγωγή ΚΘΒΕ, η οποία περιόδευσε το καλοκαίρι σε ολόκληρη την επικράτεια, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιώργος Αρμένης, η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Τάσος Νούσιας.

Στην κεντρική σκηνή του Ακροπόλ θα δούμε κατόπιν την «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη με τους Βίκυ Βολιώτη και Αιμίλιο Χειλάκη (η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 5 Δεκεμβρίου). Τον «Αμερικανό» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα σκηνοθετήσει και θα ερμηνεύσει ο Θανάσης Σαράντος στις 25 και 26 Δεκεμβρίου και πάλι στην κεντρική σκηνή του θεάτρου.

Για τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα για τις 6 Μαρτίου έχει οριστεί η πρεμιέρα του «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου με τον Γιώργο Αρμένη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Στις 30 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται η νυχτερινή σκηνή του θεάτρου με τον «Frankenstein Junior» του Μελ Μπρουκς σε διασκευή και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη.

Το Ακροπόλ φέτος θα έχει και παιδική αλλά και νεανική σκηνή. Στη μεν πρώτη θα δούμε τον «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου ενώ στη δεύτερη τη «Μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.

Όσο για τις νέες σκηνές που προστίθεται στο ρόστερ του Ακροπόλ, έχουμε και λέμε. Στις Ροές θα δούμε από τις 29 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ («Αρκούδα», «Πρόταση σε γάμο» και «Βλαβερές συνέπειες του καπνού»), από τις 9 Νοεμβρίου και από Τετάρτη έως Κυριακή τις «Καρέκλες» του Ιονέσκο και τις ίδιες ημέρες από την καινούρια χρονιά (πρεμιέρα 30/01) το «Με δύναμη από την Κηφισιά» με την Γιώτα Φέστα και την Νίκη Παλληκαράκη.

Όσο για το θέατρο Βασιλάκου, το γενικό πρόσταγμα θα έχει ο Πέτρος Ζούλιας ο οποίος σκηνοθετεί το «Μ’ αγαπάς δε μ’ αγαπάς» της Φωτεινής Τσαλίκογλου με πρωταγωνίστριες την Ρένη Πιττακή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη (πρεμιέρα 05/12).

Keywords
Τυχαία Θέματα