Το State Department πληρώνει το μάρμαρο για τη Βεγγάζη

Οι ευθύνες αφορούν την έλλειψη παρουσίας έμπειρου προσωπικού ασφαλείας και την απόφαση να δοκιμαστούν τοπικοί πολιτοφύλακες για να προστατεύσουν την ασφάλεια αναφέρουν οι New York Times ανέφεραν την Τρίτη. Στην επίθεση αυτή που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 σκοτώθηκε ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς και τρία ακόμη μέλη του διπλωματικού προσωπικού.

Η εφημερίδα επικαλείται το Κογκρέσο αλλά και αξιωματούχους του S.D. για τις αναφορές της. Η επιτροπή που διερευνά το περιστατικό, έχει θεσμικό ρόλο

από την αμερικανική νομοθεσία, οι αναφορές είναι μυστικές και παρουσιάστηκαν στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον τη Δευτέρα.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε την Τρίτη, ότι αποδέχθηκε τα ευρήματα της ανεξάρτητης επιτροπής που ερεύνησε την φονική επίθεση του περασμένου Σεπτεμβρίου στην διπλωματική αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βεγγάζη, της Λιβύης. Η επιτροπή επέρριψε ευθύνες στο S.D. και η Χίλαρι Κλίντον διέταξε να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε επιστολή της προς την επιτροπή του Κογκρέσου, ανέφερε ότι ανέθεσε στο State Department να εφαρμόσουν τις αλλαγές «γρήγορα και πλήρως» και σκιαγράφησε μια σειρά από βήματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας των διπλωματών των ΗΠΑ, οι οποίες θα στείλουν εκατοντάδες επιπλέον πεζοναύτες σε θέσεις ασφαλείας στις αποστολές στο εξωτερικό και θα ρίξουν περισσότερα χρήματα για την βελτίωση της ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα