Το «Commitments» του Ρόντι Ντόιλ ανεβαίνει ως μιούζικαλ στο Λονδίνο

Το νέο μιούζικαλ που αφηγείται την ιστορία μιας ιρλανδέζικης μπάντας, κάνει πρεμιέρα στο Palace Theatre του λονδρέζικου Γουέστ Εντ, στις 8 Οκτωβρίου.
Η πρώτη μεταφορά του δημοφιλούς βιβλίου έγινε για τον κινηματογράφο, το 1991, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον σκηνοθέτη του μιούζικαλ, Jamie Lloyd, να προχωρήσει σε μια εντελώς διαφορετική θεατρική βερσιόν:
«Όλοι οι ηθοποιοί παίζουν διάφορα όργανα. Άρα βλέπετε μια μπάντα να σχηματίζεται από το μηδέν. Αποτυπώνουμε το ταξίδι της από την αρχή. Από ανθρώπους που δεν μπορούν να παίξουν τίποτε,

μέχρι τη στιγμή που ο ήχος που βγάζουν, είναι απίστευτος. Νομίζω ότι χαρτογραφούμε όλη αυτή τη διαδρομή με εξαιρετικό τρόπο».
Το «The Commitments» είναι η ιστορία του Τζίμι Ράμπιτ, ενός νεαρού εργαζόμενου, παθιασμένου με τη μουσική, ο οποίος θέλει να φτιάξει την τέλεια μπάντα της σόουλ, στο Δουβλίνο, στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μετά από σειρά ακροάσεων, ενώνει μια ομάδα ερασιτεχνών μουσικών και τους μετατρέπει σε μια απίστευτη μπάντα.
Στο μιούζικαλ έχουν προστεθεί αρκετά κλασικά τραγούδια, όπως το Think της Αρέθα Φράνκλιν, το Satisfaction των Rolling Stones και το Papa was a rolling stone των The Temptations.
«Το καστ προέρχεται κατά 99% από την Ιρλανδία. Πολλοί από τους ηθοποιούς είναι από το Δουβλίνο και δεν έχουν ξαναπατήσει το πόδι τους σε θεατρική σκηνή. Ναι λοιπόν υπάρχει ένα ρίσκο. Αλλά έχουν δουλέψει σκληρά, είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο στόχο μας και έχουν μάθει πολλά πράγματα. Και αυτό που καταλαβαίνεις αμέσως είναι ο γνήσιος ενθουσιασμός τους, η νεανική τους δύναμη που σίγουρα θα περάσει και στους θεατές της παράστασης» αναφέρει ο σκηνοθέτης του μιούζικαλ.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα