«Το 2013 μπορεί να είναι έτος αναφοράς»

«Η πορεία της χώρας εξαρτάται από την αποφασιστικότητα του Υπουργού και την επίσπευση των αλλαγών στο κράτος και την οικονομία», σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Επαναλαμβάνει ότι «τώρα αρχίζει τα δύσκολα» και εξηγεί: «Το γεγονός ότι εξοβελίσαμε τον κίνδυνο της επιστροφής στην δραχμή, δεν σημαίνει ότι τελείωσε η εθνική μας προσπάθεια» και προσθέτει: «Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας να θέσουμε

σε λειτουργία ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και θα εξασφαλίσει αύξηση της απασχόλησης».

Στο ζήτημα της ανεργίας απαντά: «Δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε διαθέσιμα όλα τα εργαλεία, που οφείλει να έχει ένα κράτος για την αντιμετώπισής της […] Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ανακόψουμε αυτό το κύμα». Ενώ για την ανεργία των νέων υποστηρίζει: «Η οικονομία αυτή την στιγμή είναι ακόμη γεμάτη από περιχαρακωμένες νησίδες προνομιούχων, που κρατούν τις πόρτες των επαγγελμάτων κλειστές στους νεώτερους». Αναφερόμενος στην στόχευσή του υπογραμμίζει: «Γι’ αυτό, δεν επιδιώκουμε απλώς την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και την αποκαθήλωση των περιορισμών, που ωθούν τους νέους στο περιθώριο».

Για τους καταθέτες, που έβγαλαν στο εξωτερικό, ο Υπουργός Οικονομικών τους καλεί να τα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες, υποσχόμενος ότι «αυτό δεν είναι μόνο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αλλά θα ωφελήσει και τους ίδιους». Σχετικά δε με το μαύρο χρήμα, ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει: «Η κυβέρνηση έχει περισσότερα εργαλεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα ανθρώπων υψηλού εισοδηματικού βεληνεκούς» και προσθέτει: «Αυτή είναι και η κατεύθυνση του ΔΝΤ». Φωτογραφίζοντας την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Γιάννης Στουρνάρας υπογραμμίζει: «Αυτή τη στιγμή ελέγχεται η φορολογική ειλικρίνεια όσων πολιτών με εμβάσματα έστειλαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό από το 2009».

Keywords
Τυχαία Θέματα