«Της κακομοίρας» στη Βουλή για τον Μαριά και το ποιο ΠΑΣΟΚ υποστήριζε

Ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε λίγο – πολύ κωλοτούμπα τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Νότη Μαριά, ενώ ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για δημοσιογράφους που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και έγιναν βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι, η άρση της ασυλίας του Αργύρη Ντινόπουλου συζητήθηκε με αφορμή τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο Νότης

Μαριάς. Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Ντινόπουλος κατηγόρησε σε τηλεοπτική εκπομπή τον κ. Μαριά ότι το 2000 καλούσε τον κόσμο να επενδύσει στο Χρηματιστήριο στηρίζοντας εκλογικά τον Κώστα Σημίτη. Σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την αλήθεια, ο κ. Μαριάς παραδέχθηκε ότι έδωσε μάχες, όχι όμως με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη αλλά με «το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά, λέγοντας ότι τον μηνύει γιατί τον είπε Πασόκο την περίοδο που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ… Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «είστε μετρ της κωλοτούμπας. Στις προσεχείς εκλογές όταν θα σας πω ότι ανήκατε στο κόμμα του Καμμένου δεν ξέρω αν θα είναι δικό μου πλημμέλημα ή δικό σας κακούργημα».

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον Αργύρη Ντινόπουλο να αναφέρει ποια είναι τα οικονομικά εγκλήματα που ανέφερε και εξήγησε «Ζητείται η άρση της ασυλίας μου για δηλώσεις που έκανα σε ιδιωτική συζήτηση για τον κ. Πάχτα, όταν ο αρχηγός σας, ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη υζ μιλούσε για χειροβομβίδες σε καφενεία» και πρόσθεσε «Οι νεοφασίστες που μάζεψε ο κ.Σαμαράς στο κόμμα της ΝΔ το μετέτρεψαν σε βιομηχανία μηνύσεων για πολιτικές δηλώσεις.

Και πέταξε την βόμβα του, λέγοντας: «Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να πετάει ατιμωρητί τόνους λάσπης από τη βουλή. Συμφέρον έχουν να το κάνουν οι εκδότες που έχουν πτωχεύσει και συνεχίζετε να τους επιχορηγείτε και οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το ΤΤ και τώρα είναι βουλευτές. Αν ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή και να μας βάλετε φυλακή, είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε, να το υποστούμε και να κάνουμε χρήση του άρθρου 120 του συντάγματος».

Η ένταση συνεχίστηκε και για την υπόθεση άρσης της ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη για απόκρυψη στοιχείων.

Άρση της ασυλίας μόνο για Καπερνάρο

Μόνο η αίτηση άρσης της ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ψήφισαν συνολικά 230 βουλευτές. Ειδικότερα:

- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 20 βουλευτές, κατά ψήφισαν 208, παρών ένας βουλευτής, λευκό ένας βουλευτής. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές και παρών ψήφισαν 9 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

- Για την υπόθεση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 191 βουλευτές, κατά 31 βουλευτές, παρών 6 βουλευτές και λευκό 2 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής έγινε δεκτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα