ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.  

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο έκτακτης συνόδου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών στις 8 Νοεμβρίου -τέσσερις ημέρες πριν την τακτική συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου-, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία. Η πληροφορία δεν έχει

επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. «Προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί άλλες συνεδριάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το ενδεχόμενο να δοθεί διετής παράταση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Νωρίτερα, ανώνυμη ευρωπαϊκή πηγή είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κόστος της παράτασης υπολογίζεται σε 20 με 30 δισ. ευρώ.

Αναζητείται συμβιβασμός, ώστε να «περάσει» από τα κοινοβούλια των εταίρων η επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς πληθαίνουν οι φωνές όσων επιμένουν ότι η Ελλάδα είναι «βαρέλι χωρίς πάτο». Στελέχη των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών, αλλά και η «κίτρινη» Bild έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην παροχή και τρίτου πακέτου δανεισμού. Ωστόσο, η πλειονότητα του γερμανικού Τύπου αναφέρει ότι η απόφαση για τη «διάσωση» της Ελλάδας είναι ειλημμένη και το διακύβευμα αφορά μόνο στη διαπραγμάτευση των όρων.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel εκτιμά ότι η λύση που θα προκριθεί θα προβλέπει τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης από την ίδια την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα