Στην έξοδο από το δημόσιο 2.500 εργαζόμενοι

Σύμφωνα με την Καθημερινή εκτός από τις 2.000 απολύσεις που εκκρεμούν έως το τέλος του έτους, το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα πρέπει να τεθούν εκτός Δημοσίου 1.000 ακόμα υπάλληλοι. Έως τον Ιούνιο επιπλέον 4.000, 1.500 εντός του Ιουλίου και 1.500 εντός του Αυγούστου.

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, με το κλείσιμο δηλαδή του τρίτου τριμήνου, θα πρέπει να γίνουν 2.000 ακόμα απολύσεις, ενώ απομένουν άλλες 1.000 έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμπληρωθεί ο ζητούμενος αριθμός.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος» που δημοσιεύει τους αριθμούς των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα,

το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι 12.500 και θα έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την εμπλοκή του σχεδίου της διαθεσιμότητας στα Πανεπιστήμια, με την άρνηση των πρυτάνεων να συνεργαστούν, προκειμένου να οριστούν οι 1.500 υπάλληλοι για τους οποίους έχει δεσμευθεί το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, που θα προέλθουν κυρίως από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ. Τα ιδρύματα υποστηρίζουν ότι έχουν έλλειμμα υπαλλήλων και δεν στέλνουν τις λίστες με τα ονόματα.

Ακόμα έως τα τέλη Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών στους δήμους απ΄όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα ενταχθεί στο 2ο κύμα της διαθεσιμότητας.

Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Λαύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Σύνοδος των Πρυτάνεων με θέμα τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, όπως αποφάσισε σήμερα το συντονιστικό όργανο των διοικήσεων των ΑΕΙ που συνεδρίασε σήμερα.

Το προεδρείο της Συνόδου πρυτάνεων ζητάει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα