Την απόσυρση της «Αθηνάς» ζητεί το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Οι τρεις σύλλογοι εργαζομένων -εκπαιδευτικοί, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό-, οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση του ιδρύματος, φοιτητές και γονείς τους έδωσαν συνέντευξη τύπου και υποστήριξαν ότι η υλοποίηση του σχεδίου οδηγεί στη συρρίκνωση και διάλυση του μεγαλύτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος της χώρας, καθώς τα μόνα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη ήταν τα οικονομικά, που επέβαλε το μνημόνιο, αντί των ακαδημαϊκών και επιστημονικών.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ,

Κώστας Βαρσαμίδης, μίλησε για «κόλπο γκρόσο» που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών δήλωσε δημοσίως ότι τον βοήθησε ο Κωστής Καραμανλής, ανιψιός του πρώην πρωθυπουργού, στις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, με σκοπό να μην περιοριστούν οι δραστηριότητες του δικού του ιδρύματος. Το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσιάστηκε προβλέπει τη μεταφορά των περισσότερων τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στις Σέρρες.

Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εξέφρασε σήμερα την ετοιμότητα να προσφύγει νομικά κατά της εφαρμογής του σχεδίου και να θέσει το θέμα ακόμη και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως υποστήριξε, τίθεται θέμα παραβίασης της κοινοτικής οδηγίας (89/48) και θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Ελλήνων φοιτητών έναντι των αποφοίτων αντίστοιχων ιδρυμάτων της ΕΕ, ενώ ανατρέπεται και το πρόγραμμα των σπουδών τους.

Κάλεσε μάλιστα τους περίπου 15.000 θιγόμενους φοιτητές και τους γονείς τους να προσβάλλουν την εφαρμογή του σχεδίου μαζικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα