Τηλε- πρόσκληση Σαμαρά σε ξένους επιχειρηματίες

Με μήνυμα που μεταδόθηκε μπροστά σε 900 επενδυτές, που παρακολουθούσαν επενδυτικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα και τους κάλεσε να έρθουν στη χώρα μας να επενδύσουν.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμά του προς τους επενδυτές μέσω βίντεο, όπως έκανε και ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ. «Η ευρω-φοβία πέθανε»

είπε και σημείωσε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα.

Το 14ο Επενδυτικό Φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη, φέτος είχε ως θέμα του: «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα».  Την Ελλάδα «διαφήμισαν» ως ιδανικό τόπο επενδύσεων στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αλλά και από μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, τραπεζικά στελέχη και εκπρόσωποι της ναυτιλίας. Στόχος να αλλάξει η εικόνα που έχουν οι Αμερικάνοι επιχειρηματίες για την χώρα.

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» ήταν το μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει μια βάση στήριξης. Και πατώντας σ’ αυτή τη βάση μπορούμε να περάσουμε σε μια περίοδο ανάκαμψης πρώτα και ανάπτυξης στη συνέχεια».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή στο συνέδριο αρκετών στελεχών και εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων, επισήμανε ότι «υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές. Βλέπουν ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ευκαιρία για τους ίδιους, αλλά ταυτόχρονα και για τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους φτωχότερους και τους ανέργους, που μπορεί με τις νέες επενδύσεις να βρουν καινούριες δουλειές».

Keywords
Τυχαία Θέματα