«Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;»

Απαντώντας στο matrix24.gr για το τι είναι αυτό το βιβλίο, ο Μηνάς Βιντιάδης μας λέει: «Μην πέσετε στην παγίδα να κατατάξετε το καινούργιο μου μυθιστόρημα στην κατηγορία ‘’Επιστημονική φαντασία’’, γιατί θα χάσετε την ουσία. Σας φαίνεται απίστευτο μια Ελληνίδα νοικοκυρά, μια γυναίκα της “διπλανής πόρτας” να ταξιδέψει μ’ ένα διαστημικό λεωφορείο στον Κόκκινο Πλανήτη κι εκεί να γνωρίσει τον πραγματικό της εαυτό; Κι όμως γίνεται! Η Ανδριανή, η ηρωίδα μου, αγαπάει τ’ αστέρια, μα φοβάται τα αεροπλάνα, γιατί παιδί έχασε τους γονείς της σ’ ένα αεροπορικό δυστύχημα. Σπούδασε μα δεν δούλεψε ποτέ, παντρεύτηκε

και ζει σε μια επαρχιακή πόλη και στη σκιά του άντρα της, μεγαλώνοντας δυο παιδιά που είναι σήμερα φοιτητές. Όλα θ’ αλλάξουν όταν θα κληρονομήσει ένα εισιτήριο για το πρώτο τουριστικό ταξίδι στον Άρη. Η οικογένειά της δεν θέλει να πάει σ’ αυτό το ταξίδι. Που θα τους αφήσει, ποιος θα τους φτιάχνει τις καλύτερες τηγανητές πατάτες, ποιος θα κρατάει τις ισορροπίες; Διλήμματα… Οι ενοχές κόντρα στα χαμένα όνειρα, η φαντασία συγκρούεται με την πραγματικότητα, το αύριο κατρακυλάει στο χθες, η “Κιβωτός” εκτοξεύεται και το συναρπαστικό ταξίδι αρχίζει. Μπείτε και σεις στο “ασανσέρ των αστεριών” το διάστημα σας περιμένει για να ανακαλύψετε ότι ο πιο αφιλόξενος πλανήτης, είναι τελικά η Γη!».

Βιογραφικό

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.

Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματα του «Τι είπα στην Κλαούντια», «Οι τρεις Μαρίες», (εκδ. Λιβάνη 1996 και 1999), «Το δεξί πόδι του θεού» (Ελληνικά Γράμματα, 2003) και η συλλογή διηγημάτων «Ο δράκος κόκορας» (Ελληνικά Γράμματα, 2006). Διηγήματα του έχουν δημοσιευτεί στα πιο σημαντικά ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά.

Το θεατρικό του έργο «Κάτω Παρθενώνας» θα ανέβει το 2014 από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Εργάστηκε από το 1984 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως συντάκτης ύλης, υπεύθυνος του πολιτιστικού τομέα και διευθυντής σύνταξης στο ιστορικό περιοδικό «Ταχυδρόμος», ενώ για περισσότερα από είκοσι χρόνια έγραφε και παρουσίαζε την εκπομπή «Λόγος Περιοδεύων» στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του -που έγραφε αυτό το βιβλίο- πηγαινοερχόταν κάθε μέρα από τη Γη στον Άρη για να ανακαλύψει τι συμβαίνει εκεί ψηλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα