Τι ζητά το ΠΑΣΟΚ από τον Μητσοτάκη

18:14 6/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Σε δήλωσή του μετά την τροπολογία του υπουργού Υποδομών Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι στην τροπολογία γίνεται ρητή αναφορά στο ότι οι εκθέσεις της αξιολόγησης του έτους 2013 των δημοσίων υπαλλήλων (που γίνεται με μεταβατικό σύστημα) δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τις τυχόν διαδικασίες διαθεσιμότητας και δεν θα επιφέρουν καμία άλλη δυσμενή έννομη συνέπεια μισθολογικού, υπηρεσιακού ή άλλου χαρακτήρα.

Με δεδομένο όμως ότι

από την 1η Ιανουαρίου 2015 προβλέπεται η ύπαρξη μόνιμου συστήματος αξιολόγησης και δεδομένης ακόμα της ανάγκης η αξιολόγηση να μην συνδέεται με κλίμα γενικευμένης φοβίας και ανασφάλειας των Δημοσίων Υπαλλήλων, ο κ.Ρήγας ζήτησε εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να υιοθετηθούν δυο ακόμη σημεία, εκτιμώντας ότι ενισχύουν την εγγύηση ασφάλειας προς τον δημόσιο υπάλληλο.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ ζητά:

Να προστεθεί στην παράγραφο 4 της τροπολογίας (παράγραφος 5 του άρθρου 32 του ν.4250/2014)

- Στο στοιχείο α, στο τέλος, η φράση: «η εγγύηση αυτή συνιστά εκδήλωση της συνταγματικά προστατευόμενης αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του υπαλλήλου

- Στοιχείο γ ως εξής: «γ) εφόσον η αξιολόγηση του 2014 κατά το πάγιο σύστημα που θα ισχύσει είναι καλύτερη της αξιολόγησης του έτους 2013 με το μεταβατικό σύστημα αξιολόγησης, η καλύτερη αξιολόγηση του έτους 2014 ισχύει και για το 2013. Η δυσμενέστερη αξιολόγηση στην περίπτωση αυτή αφαιρείται από τον υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα